TV: Store fejl i løn

TV: Store fejl i løn

FOA Århus var hele uge 46 på løntjek-kampagne i både Århus og Odder, og der kom i løbet af ugen flere gode resultater.

Løntjek-ugen hos FOA Århus er en del af den landsdækkende ”Er du OK?” kampagne fra LO, hvor faglige organisationer i hele Danmark blandt andet tjekker barsel, pension, ekstra ferie, uddannelse og lønsedler. En indsats som medlemmerne sætter pris på.

- Jeg synes, det er en rigtig god ide også fordi, at jeg havde en forestilling om, at der ikke var noget galt med min løn. Men det viste sig, at der nok er noget galt, sagde blandt andet social- og sundhedshjælper Anne Sofie Kastholt fra Odder.

Der var i løbet af kampagne ugen flere eksempler på forkerte lønudbetalinger. Eksempelvis en pædagogmedhjælper der kan ende med at få omkring 35000 kr, men det endelige beløb er endnu ikke opgjort og behandlet.

Tidligere på året i august fik fire social og sundhedsmedarbejdere fra Odder hver mellem 10-15.000 kr. ekstra, og i april fik pædagogmedhjælper Maria Gudmundsdottir over 90.000 kr. tilbage fra Århus Kommune.

- Helt overordnet er de fleste lønsedler rigtige, men vi finder fejl. De fleste er mindre fejl, men andre er større fejl, forklarede faglig konsulent Jan Nedergaard Jacobsen fra FOA Århus.

Hvis du ikke har haft besøg på din arbejdsplads og gerne vil have et løntjek, så er det altid muligt at få et løntjek ved at henvende sig til afdelingen.