Medlemsmøder om OK15

FOA Århus holder medlemsmøder om OK15 for kommunalt og regionalt ansatte. Overenskomstforligene er nemlig klar til afstemning blandt medlemmerne.

De nye overenskomster er klar til at komme til medlemsafstemning, efter FOAs hovedbestyrelse i søndags godkendte dem med stort flertal.

Hovedbestyrelsen havde tidligere afvist en ny overenskomst med KL, som skulle samle og forenkle flere FOA-overenskomster og samtidig give ufaglærte en ret til uddannelse. Et flertal vurderede, at især medlemmer af pædagogisk sektor skulle betale for meget, fordi de fik en risiko for et ringere lønanciennitetsforløb. Derfor genoptog KL og FOA forhandlingerne.

Og det var et stort flertal i hovedbestyrelsen, der så i søndags kunne anbefale et ja til alle FOAs nye overenskomster på det kommunale og regionale område.

Overenskomsterne betyder, at lønnen stiger ca. 5,4 procent over de næste tre år. Desuden giver de nye overenskomster andre forbedringer som blandt andet mere i pension og ekstra barselsorlov til fædre, og den samlede overenskomstramme er på ca. 6,6 procent.

FOAs medlemmer skal nu stemme om aftalerne, og det sker i perioden 23. marts – 15. april 2015.

FOA Århus medlemmer kan få en gennemgang af forligene på to møder.

Det ene møde er for medlemmer, der arbejder i Århus Kommune og Region Midtjylland. Det bliver holdt d. 31. marts 2015 fra kl. 19 til 21 i FOA Århus lokaler. Tilmelding senest d. 27. marts og den kan ske her.

Det andet møde er for medlemmer, der arbejder i Samsø og Odder kommuner. Det bliver holdt d. 13. april 2015 fra kl. 17.15 til 19 i Spektrum Odder, og FOA Århus dækker transport fra Samsø. Tilmelding senest d. 9. april og den kan ske her.