Fremtidens dagpleje

Pædagogisk Sektor har holdt møde om fremtidens dagpleje.

Sammen med vores dagplejere, dagplejepædagoger og dagplejeledere havde FOA Vest 18. august fornøjelsen af at have besøg af vores centrale sektorformand og næstformand i Pædagogisk sektor Kim Henriksen og Joan Lindskov. De leverede et inspirerende oplæg omkring ”fremtidens dagpleje.”

Emnerne var blandt andet udfordringerne omkring rekruttering og fastholdelse. Vi talte også om de udfordringer, vi oplever omkring seniorordninger og bl.a. gæstebørnsplaceringer. Gennemsnitsalderen for dagplejerne er allerede høj, og vi har i de seneste 10 år oplevet en halvering af dagplejen.
Hvordan kan vi nytænke faget? Hvordan fastholder vi de dygtige dagplejere? Hvordan sætter vi fagligheden på dagsordenen?

Andre emner, der blev vendt på mødet var uddannelse, og hvordan vi kan gøre dagplejen attraktiv for nye medarbejdere.

Alle havde mulighed for at fortælle om deres problemer, komme med input til nytænkning, løsninger - og blev opfordret til at skrive punkter ned, som sektoren kan arbejde videre med.

Og selvom der er udfordringer i dagplejen, er der også gode nyheder - Således scorer dagplejen højt hos forældrene viser en undersøgelse 

FAKTA:  På landsplan har 8% af dagplejerne en pædagoguddannelse, 7% har en pædagogisk assistent uddannelse.