Pressemeddelelse

Morgenluft for psykiatrien

Et nyt udspil fra Socialdemokratiet skal løfte psykiatrien, blandt andet gennem flere sengepladser og en mere langsigtet planlægning. Fagforbundet FOA ser flere gode elementer.

Psykiatrien trænger til en genopretning, det mener Socialdemokratiet, som i dag har fremlagt et udspil til en 10-årsplan for udvikling af området. Torben Hollmann, formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA tager godt imod initiativet.

"Det er helt nødvendigt, at vi får genoprettet psykiatrien. Årtiers efterslæb har skabt en situation, hvor psykiatrien i både regioner og kommuner er fanget i en nedadgående spiral, hvor patienterne får det værre og værre, og hvor det bliver stadig sværere at rekruttere personale," mener Torben Hollmann.

Han lægger særlig vægt på løftet om endelig at få hele psykiatrien på finansloven og planen om flere sengepladser. FOA ser udspillet som et udtryk for, at Christiansborg er ved at få øjnene op for nødvendigheden af at styrke psykiatriområdet.

"I går så vi 10 ud af 13 partier bakke op om fagfolk, patienter og pårørendes forslag om at lave en ny samlet psykiatriplan. I dag sætter socialdemokraterne så endnu mere fart på ved at fremlægge en psykiatriplan med 11 forslag samlet under 5 principper. Det skaber håb for fremtiden på et område, som længe har været behandlet stedmoderligt i forhold til andre dele af sundhedsvæsenet," siger Torben Hollmann.

Flere af ideerne i Socialdemokratiets udspil falder helt i tråd med forslag som FOA og andre repræsentanter for ansatte, patienter og pårørende tidligere har stillet, men Torben Hollmann understreger, at det kun er muligt reelt at genoprette psykiatrien, hvis der følger de nødvendige ressourcer med.

"Det er vigtigt, at pengene passer til ambitionerne. Den investering bliver ikke kun opvejet af de personlige tragedier, vi kan forhindre, men også reelt økonomisk med de penge vi sparer i politiet, i det somatiske sundhedsvæsen og mange andre steder, hvis vi gør det her rigtigt," understreger Torben Hollmann.

Kontakt

Sektorformand Torben Klitmøller Hollmann, telefon: 23 26 75 79

Hent billede i høj opløsning