Ulla Tørnæs spilder en god mulighed

Pressemeddelelser fra FOAs kongres 2004

Mandag | Tirsdag | Onsdag | TorsdagFredag


08.10.04

Pressemeddelelse:


Regeringen vil ikke finde pengene til at finansiere en forbedring af pædagoguddannelsen, og det er ærgerligt at undervisningsministeren ikke tør fastholde sit eget mål om et kvalitetsløft af pædagoguddannelsen.
 
Det mener forbundssekretær Lisa Dahl Christensen om det nye udspil fra ministeren, der alligevel ikke vil erstatte den lønnede praktik i uddannelsen med SU-finansieret praktik.
 
"Vi havde gerne set, at den lønnede praktik i uddannelsen blev afskaffet. Fordelen ville have været, at de studerende i højere grad kunne arbejde målrettet med deres studie," siger, Lisa Dahl Christensen og fortsætter:
 
"Med fortsættelse af den lønnede praktik holder vi de studerende fast i en konflikt mellem at blive brugt som almindelig arbejdskraft og samtidig være studerende. Vi synes, at ministeren spilder en god mulighed for at rette op på det."
 
FOA vil dog fortsat spille konstruktivt og positivt med i revisionen af pædagoguddannelsen.
 
"Praktikken handler ikke kun om løn eller SU. Vi vil arbejde for, at praktikkens indhold og kvalitet bliver beskrevet langt bedre end i dag. I regeringens udspil er det et blankt punkt, som de studerende ikke kan være tjent med",  slutter Lisa Dahl Christensen.