Kommunale tilkøbsydelser i Broager





Den urimelige forskelsbehandling, der i dag eksisterer mellem kommuner og private firmaer, når det gælder tilkøbsydelser, bliver nu imødegået af et fælles initiativ af Forbundet af Offentligt Ansatte og Broager Kommune.

I dag er det kun private fritvalgs firmaer, der har lov til at tilbyde ældre tilkøbsydelser som for eksempel vask, indkøb og rengøring.

I sin beretning på kongressen i Forbundet af Offentligt Ansatte fortalte forbundsformand Dennis Kristensen, at forbundet agter at underskrive en aftale med Broager Kommune om at etablere et fælles selskab med det formål at levere tilkøbsydelser til borgerne i Broager kommune.

Det er tanken, at det fælles selskab skal levere tilkøbsydelserne, så det stadig er den kommunale hjemmehjælp, der står for tilkøbsydelserne til de ældre. I dag er ældre tvunget til at entrere med private, hvis de ønsker tilkøbsydelser ud over den kommunale hjemmehjælp. Det betyder, at selvom de ældre er meget tilfredse med hjemmehjælpen, så har kommunen i dag ikke lov til at levere tilkøbsydelserne. Der eksisterer allerede i dag en række eksempler på, at ældre har fravalgt kommunal hjemmehjælp, fordi det ikke er muligt at få suppleret hjælpen.

"Det er fair nok med konkurrence mellem offentlig og privat, men konkurrencen i dag er aldeles ulige. Jeg er glad for, at Broager har modet til at være med til at sætte fokus på den helt urimelige situation," sagde Dennis Kristensen på FOAs kongres.