Nyansatte på arbejdsmarkedet skal have ret til betalt ferie

Det er en klar forbedring, når ferielovudvalget anbefaler, at nyansatte skal have ret til betalt ferie

Godt nyt til de nyansatte. Fremover får de også ret til betalt ferie. I hvert fald hvis Folketinget følger det forslag, Ferielovudvalget har fremlagt i dag.

Som loven er nu kan der gå op til 16 måneder, fra man bliver nyansat, til man får mulighed for at få sine feriepenge udbetalt. Det skyldes, at det nuværende danske ferieår løber fra maj til maj, mens optjeningen sker i kalenderåret før. Det kolliderer med EU's arbejdstidsdirektiv, der slår fast, at lønmodtagere har ret til fire ugers betalt ferie.

”Det er rigtig godt, at ferielovudvalget lægger op til at løse det problem for de nyansatte. FOA har hele tiden ønsket, at der kommer en større samtidighed mellem optjening og afvikling af ferieretten,” siger FOAs formand Dennis Kristensen.

Udspillet til ny ferielovgivning kommer efter, at EU har påbudt Danmark at ændre den danske ferielov, så den er i overensstemmelse med EU's regler.

Ferielovudvalget har bestået af repræsentanter for arbejdsgivere og lønmodtagere, som har fremlagt en samlet betænkning om en ny ferielov i enighed.

”Det er positivt, at forslaget til ny ferielov fastholder den gode feriemodel, vi har i Danmark. At udvalget har kunnet afgive betænkning i enighed viser, at den danske model igen har vist sit værd,” siger Dennis Kristensen.