Ansøgningsbunke
Det kan være svært at skifte branche, selvom man gerne vil. Sidste gang Patricia Torp søgte en elevplads inden for offentlig administration, var der 250 kvalificerede ansøgninger.
Foto: Colourbox

Patricia er ledig: Hvor kan man gøre nytte?

En arbejdsskade kastede social- og sundhedshjælper Patricia Torp ud i ledighed, og hun er nu én blandt tusindvis af danskere, der har mistet retten til dagpenge.

”Det gør en stor forskel for økonomien, om man er på dagpenge eller på arbejdsmarkedsydelse. Heldigvis har vi en god bank.”

Sådan fortæller den 32 årige social – og sundhedshjælper Patricia Torp til Fagbladet FOA.

Patricia Torp er en af de mange, der har mistet retten til at modtage dagpenge som følge af dagpengereformen. I stedet lever hun af den såkaldte arbejdsmarkedsydelse, der er betydelig lavere end dagpengene.

”Det har været hårdt denne sommer. Man kan ikke gøre, hvad man gerne vil, og min mand har taget ekstra arbejde,” fortæller hun.

Arbejdsskade ødelagde drømmen

Patricia Torp har arbejdet i hjemmeplejen siden hun var 17 år, og hun har altid elsket det. Men en uheldig forflytning af en ældre borger ødelagde for nogle år siden drømmen om et langt arbejdsliv i hjemmeplejen.

”Min ryg kan ikke holde til arbejdet efter min arbejdsskade, selvom jeg brænder mest for at være social- og sundhedshjælper og for at arbejde i hjemmeplejen. Det er det, jeg altid har villet. Hvor kan man gøre samme nytte?”, spørger hun.

Efter arbejdsskaden fortsatte hun med at arbejde i hjemmeplejen i et godt stykke tid, for hun troede hele tiden, at det ville blive bedre med ryggen.

”Men det bliver det ikke, og jeg har indset, at jeg ikke kan holde til arbejdet som social- og sundhedshjælper,” fortæller Patricia Torp.

Hun har derfor brugt en stor del af sin ledighed på kurser og uddannelse.

Svært at skifte branche

Senest har hun gennemført en HG-eksamen i håb om at kunne skifte branche og få en elevplads inden for offentlig administration.

”Men det har endnu ikke båret frugt. Der er for mange om buddet. Sidst jeg søgte en elevplads var der 250 kvalificerede ansøgninger,” siger Patricia Torp, der dog stadig er optimistisk.

”Nogle dage er det lettere at være positiv end andre dage. Men jeg VIL have et arbejde. Jeg er alt for ung til ikke at arbejde.”

Læs mere: Langtidsledige: Vi vender hver en krone