Græskarsuppe - med stærk pølse og perlebyg

En flot orange suppe - til 10 børn /eller 2 børn og 2 voksne

Suppen:
500 g græskar (hokkaido eller butternut squash)
100 g gulerødder
1 løg
1 æble
2 spsk. raps- eller oliven-olie
1 spsk. korianderfrø
1 kvist frisk timian (alternativt 1 tsk. tørret)
salt
7½ dl vand
½ dl æbleeddike
100 g perlebyg (de bløde og milde bygkerner kan erstattes af hvedekerner)
40 g friskrevet parmesan (kan undlades)
peber
100 g frisk chorizo-pølse (anden krydret pølse eller bacon kan også bruges)
Tilbehør: Brød

Skræl og riv græskar, gulerødder, løg og æble. Svits dem så i en stor gryde i olivenolie med korianderfrø, hakket timian og salt i 2–3 minutter, så det falder lidt sammen. Hæld vand og eddike på, og kog suppen under låg i ca. 20 min.

500 g græskar (hokkaido eller butternut squash) 100 g gulerødder 1 løg 1 æble 2 spsk. raps- eller oliven-olie 1 spsk. korianderfrø 1 kvist frisk timian (alternativt 1 tsk. tørret) salt 7½ dl vand ½ dl æbleeddike 100 g perlebyg (de bløde og milde bygkerner kan erstattes af hvedekerner) 40 g friskrevet parmesan (kan undlades) peber 100 g frisk chorizo-pølse (anden krydret pølse eller bacon kan også bruges) Brød Skræl og riv græskar, gulerødder, løg og æble. Svits dem så i en stor gryde i olivenolie med korianderfrø, hakket timian og salt i 2–3 minutter, så det falder lidt sammen. Hæld vand og eddike på, og kog suppen under låg i ca. 20 min.

Sæt imens kornene over i en gryde med vand, så det dækker og kog dem i 20–25 min., til de er møre, men stadig har lidt bid. Hæld evt. overskydende vand fra.

Kom suppen i en blender, og blend den i ca. 30 sek., til den er glat og jævn.

Sigt suppen igennem en grov sigte, tilsæt evt. parmesan, og smag til med salt og peber.

Skær chorizoen ud i små tern (ca. 1x1 cm), og steg dem i et par min. på en varm pande uden fedtstof, til de er sprøde. Kom chorizo-ternene i en sigte, så lidt af det overskydende fedt kan dryppe fra.