Stor erstatning i arbejdsskadesag

Gentagne episoder af fysisk og psykisk vold, gjorde et medlem af FOA Frederikshavn så skadet, at medlemmet blev tilkendt 80% erhvervsevnetab

Af: Else-Marie Sørensen, socialrådgiver, emas@foa.dk

FOA Frederikshavn har netop modtaget en afgørelse på en meget langvarig arbejdsskadesag. I netop denne sag har vi fået en afgørelse på 80% erhvervsevnetab. Der er ikke tidligere set en så høj erstatningsprocent til en sag fra vores afdeling.

Man skal altid huske, at en erstatning gives på baggrund af en tragisk omstændighed – nemlig, at et af vores medlemmer er kommet slemt til skade på/i sit job.
Dette er også tilfældet her. Her har det været gentagende episoder af voldelig (fysisk og psykisk) karakter, der har gjort vores medlem så skadet, at medemmet er tilkendt førtidspension.

Arbejdsskadestyrelsen ser altid på alvoren af de skadesepisoder man har været udsat for og når man så udregner en erhvervsevnetab procent – så ser man også på hvor ung den skadelidte er og hvor mange år den skadelidte ville have haft tilbage på arbejdsmarkedet.

Dette medlem – som nu må leve resten af sine dage som førtidspensionist, får jo ikke muligheden for at tjene penge mere, vedkommende har ikke mulighed for at dygtiggøre sig og dermed øge sin indtjening (som andre på arbejdsmarkedet kan). Erstatningen udregnes ud fra den løn som medlemmet havde året op til skaden – dertil lægges en omregningsfaktor.

Derfor blev afgørelse på 80 %. For dette medlem giver dette en erstatning på et meget stor beløb. Pengene er skattepligtige og har også en væsentlig indflydelse på den pension som medlemmet måtte få fra det offentlige.

Det er en succes – rent erstatningsmæssigt. Men det er ikke en succes for det enkelte medlem.

Får du en arbejdsskade og har du brug for hjælp

Så kan du, som medlem af FOA Frederikshavn, altid få råd, hjælp og vejledning hos afdelingens socialrådgiver.