De gode historier

Løntjek giver pote for medlemmerne

Tillidsrepræsentant i FOA Frederikshavn udførte et løntjek for en af sine kollegaer, hvilket medførte kr. 40.000 i efterbetaling til FOA-medlemmet

Af: Louise Krüger Nielsen, lokn@foa.dk, afdelingsnæstformand

Det var en gennemgang af en kollegas lønseddel, som gav anledning til at få tjekket op på, om indplaceringen var korrekt, fortæller Per K. Nielsen, der er tillidsrepræsentant for portørerne på sygehus Vendsyssel.

- og det viste sig hurtigt, at der var fejl. En fejl, der havde stået på flere år tilbage! I et samarbejde med FOA Frederikshavn, fik vi lavet en beregning, hvor vi konkret kunne se, hvor meget der manglede at blive udbetalt, fortæller Per K. Nielsen.

Sammen med tillidsrepræsentanten, bragte afdelingsnæstformand Louise Krüger Nielsen sagen videre i det fagretslige system. Her indgik man forlig med arbejdsgiveren- og selv om fejlen kun udgjorde et lille beløb hver måned, blev det til mange penge. Fejlen havde nemlig stået på i omtrent 9 år. 

Louise er tilfreds med forliget, der gav medlemmet i omegnen af 40.000 kr. alt i alt. Både Louise og Per fastslår samtidig, at det nytter at have en tillidsrepræsentant og det betaler sig at stå i den rigtige fagforening - i dette tilfælde FOA Frederikshavn.

Se mange flere gode historier her