Forskellen er....

- om der findes en lokalafdeling i nærmiljøet! Tidligere medlem af Krifa fik besked på at køre til Aarhus med sine papirer. FOA Frederikshavn hjalp medlem med at få efterbetalt kr. 21.000 samt feriepenge hos arbejdsgiveren der havde overenskomst med FOA

I april måned modtag René Johansen, der på dét tidspunkt var ansat som faglig konsulent i afdelingen et opkald, fra en ansat i et privat firma. Den ansatte havde, for blot 10 minutter siden, lavet en elektronisk indmeldelse til FOA Frederikshavn. Det ny indmeldte medlem havde forsøgt at få hjælp fra Krifa i Aalborg, til at gennemgå sine papirer, men blev henvist til Aarhus afdelingen.

Det nye medlem var frustreret. Dels havde medlemmet fået meget lidt udbetalt i månedsløn de sidste 3 måneder, ligesom der var rod i forhold til feriepengene – feriepenge, der vel at mærke skulle bruges få dage senere, hvor medlemmet skulle på bryllupsrejse.

En gennemgang af lønsedlerne viste, at der manglede lønudbetaling for omkring 139 arbejdstimer eller et beløb svarende til kr. 21.000. Herudover havde arbejdsgiver udbetalt et feriepengebeløb til medlemmet, hvilket er i strid med ferieloven. Feriepenge skal enten anvises på et feriekort, eller som i dette tilfælde, slet ikke udbetales før ferieafvikling sker, i det overenskomsten på området giver ret til ferie med løn.

René Johansen henvendte sig efterfølgende til arbejdsgiveren, og allerede 8 dage senere, var sagen løst. Arbejdsgiver udbetalte kr. 21.000 i manglende løn og tilbageførte ferieudbetalingen, så medlemmet kunne hæve ferie med løn i stedet.

Har du brug for faglig bistand?
Er du dækket af en tillidsrepræsentant, skal du kontakte hende/ham. Er du i tvivl, om din arbejdsplads er dækket af en tillidsrepræsentant, kan du altid kontakte FOA Frederikshavn på telefon 46971170 eller mail frederikshavn@foa.dk

Se mange flere gode historier her