Beskidt trappe
Rengøringsstandarden på Brøndbyøster Skole er ikke tilfredsstillende efter udlicitering, mener kommunen. Borgmesteren overvejer at opsige kontrakten med firmaet Alliance Plus.
Foto: Jørgen True

Kommune vil stoppe uhumsk skole-rengøring

Brøndby Kommune er utilfreds med kvaliteten af rengøringen på Brøndbyøster Skole, efter at Alliance Plus har overtaget rengøringen.

Fagbladet FOA kunne i går afsløre, at utilfredse brugere klager over rengøringen i kultur- og fritidsinstitutioner i København, efter at arbejdet er udliciteret til det private firma Alliance Plus.

Samme firma overtog i juli 2013 rengøringen på Brøndbyøster Skole. Servicerapporter fra skolen konkluderer, at rengøringen er uacceptabel og meget mangelfuld, viser en opgørelse, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

Borgmester Ib Terp er heller ikke tilfreds med kvaliteten.

”Det er uacceptabelt, og hvis ikke Alliance Plus retter op, så afbryder vi kontrakten,” siger han til Fagbladet FOA.

Skærper tilsynet
Brøndby Kommune har kontrakt med det uvildige rådgivningsfirma Servicemægleren A/S om fire årlige stikprøver af rengøringen på skolen.

Stikprøverne består i servicerapporter, og de udarbejdes sammen med skolens ledelse. De seneste to er fra december 2013 og februar 2014, men Ib terp vil ikke vente til næste tilsyn.

”Vi kan ikke vente tre måneder. Vi skal finde ud af inden sommerferien, om udbuddet har været en succes. Hvis ikke, så bliver det en kort proces, før Alliance Plus er ude af billedet,” siger han.

Skolen er utilfreds
Brøndbyøster Skole er et forsøg på udlicitering af rengøring, men som det ser ud nu, vil kommunen ikke udlicitere igen.

”Hvis det her er standarden, så kunne vi ikke drømme om at udlicitere på andre skoler. Udliciteringen på Brøndbyøster Skole skal først være en succes,” siger Ib Terp.

På skolen er man ved at være trætte af madrester på trapperne og synligt skidt på gangene.

”Som tingene er lige nu, er vi ikke tilfredse med kvaliteten af rengøringen,” siger skoleleder Jane Krogh.

Fagbladet FOA har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Alliance Plus’ administrerende direktør, Henrik Nordenlund.

Læs også: Ansat i privat rengøring: Jeg arbejder gratis