Salat Pimontaise

(Kartoffelsalat med skinke og ærter)

Antal: 20 børn

  • 2 kg fine kartofler
  • 1 kg kogt skinke
  • 10 hårdkogte æg
  • 800 g fine ærter
  • 8 store faste tomater
  • 1 bundt fint hakket persille

Dressing:

  • 1 l ymer
  • 3 dl mayonnaise
  • 2 spsk. citronsaft
  • Sød sennep

Kog kartoflerne, så de er møre, men faste. De pilles og skæres i passende skiver. Skinken skæres i
små tern. Ærterne blancheres. Tomaterne skæres også ud i tern. Æggene hakkes, halvdelen
gemmes til pynt. Alle ingredienser placeres på store fade eller i skåle. Dressingen røres sammen
og vendes i salaten sammen med persille.

Til sidst pyntes salaten med de resterende æg og den gives et drys af persille.

Serveres med syltede agurker og brød.