Pressemeddelelse

Igen-igen: Konkurs i århusiansk plejefirma er den tredje i denne måned

1100 plejekrævende og ældre mennesker og små 200 ansatte i Århus er de nye ofre for konkursbølgen i den private hjemmepleje.

Det er Hjemmehjælpen Aarhus ApS, der nu er begæret konkurs, og smider håndklædet i ringen med omgående virkning. Der er tale om det største private plejefirma i Århus.

 

Konkursen i Århus er den tredje private plejekonkurs bare her i maj måned – og det er den 41. konkurs, siden Folketinget vedtog den omstridte udbudsordning, der har været gældende siden 2013.

 

”Det står efterhånden mejslet i granit, at politikerne har svigtet. Hver eneste konkurs er historien om ældre borgere, der kastes ud i usikkerhed, og ansatte der får tæppet trukket væk under sig. Hvorfor sidder politikerne på hænderne? Hvorfor stopper det ikke ” spørger Dennis Kristensen, forbundsformand i FOA.

 

Han påpeger, at der er et skrigende behov for nye og klare regler på området. Konkurser og usikkerhed stopper ikke, før der kommer nye og håndfaste regler.

 

”Reglerne bør omfatte klare krav til ledelsens kompetencer og til virksomhedens økonomi. Det bør være krav om klare faglige standarder. Og så er der et generelt behov for arbejdsklausuler i kontrakterne, så vi undgår de useriøse firmaer, som også forpester branchen" siger Dennis Kristensen.

 

Aarhus Kommune oplyser, at kommunen i første omgang overtager opgaven med at hjælpe de berørte ældre. Alle modtagere af hjemmehjælp vil blandt andet få et brev fra kommunen.