Forbundsformand for FOA Dennis Kristensen

Pressemeddelelse

FOA: Frihed til faglighed for de offentligt ansatte

Socialdemokratiet vil sætte de offentligt ansatte fri af bureaukrati og kontrol, det udløser ros fra FOA's formand.

De offentligt ansatte skal sættes fri af det kontrol og registreringsstyre, de igennem snart mange år har kæmpet med, det siger Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

Den udmelding bliver modtaget positivt af fagforbundet FOA.

"Det er direkte skadeligt, at de offentligt ansatte bruger så megen tid på at registrere og dokumentere. Specielt i en tid, hvor vi er så pressede af nedskæringer i den offentlige sektor. Vi vil helst bruge tiden på det, som det handler om: patienten, beboeren osv. Vi skal have friheden til at koncentrere os om vores faglighed, det er jo derfor folk har valgt, det arbejde de har, derfor er vi glade for Socialdemokratiets udspil" siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Som noget nyt forslår Socialdemokratiet, at flere institutioner i den offentlige sektor får mulighed for at arbejde med flerårige budgetter, for at sikre bedre langsigtet planlægning og at de enkelte afdelinger og institutioner får lov til at beholde gevinsten af eventuelle effektiviseringer og bruge dem til at forbedre service og velfærd.

Det mener FOA kan være med til at løsne grebet om den offentlige sektor og sætte de ansattes faglighed fri.

"Det vigtige er, at vi får taget et opgør med den kultur i det offentlige, hvor alt har handlet om Finansministeriets regneark og forskellige sparemodeller, der aldrig har kunnet omsættes til virkelighed derude hvor velfærden skabes," siger Dennis Kristensen. Han ser frem til at se mere konkrete forslag fra socialdemokraterne, til hvordan deres frisættelse af den offentlige sektor faktisk skal foregå.

"Det er jo ikke første gang, at vi bliver sat i udsigt, at der bliver gjort op med regeltyranniet, men vi håber selvfølgelig, at det denne gang bliver virkelighed", siger Dennis Kristensen, som understreger, at FOA selvfølgelig står klar med viden, forslag og erfaringer, når socialdemokraterne skal konkretisere forslagene