Pressemeddelelse

FOA: Parkeringsindgreb er en ommer

Staten ødelægger en god trafikregulering, mener FOA, efter at regeringen og DF har aftalt at begrænse kommuners indtægter fra parkeringsafgifter.

Regeringen og Dansk Folkeparti har aftalt at stramme en statslig ordning, så kommuner, der tjener på p-billetter, får lavere statstilskud.

"Det er et vanvittigt frontalangreb på ellers fornuftige parkeringsregler, og vil koste masser af jobs. Parkeringsregulering er ikke for at genere trafikanter, men for at få trafikken til at fungere, og sikre at love og regler overholdes," siger Reiner Burgwald, sektorformand for Teknik- og Servicesektoren i FOA.

Regeringen begrunder sin aftale med DF med, at kommunerne ikke skal fylde deres lommer med penge fra parkeringsrestriktioner og afgifter.

"Man kan så undre sig over, at staten gerne må fylde sin lomme med samme penge," bemærker Reiner Burgwald.

FOA frygter, at det går ud over livet i byerne og de lokale handlende, hvis kommunerne mister det økonomiske incitament til at gennemføre fornuftig trafikregulering. Uden en god regulering af parkeringsforholdene, kan det blive endnu vanskeligere at finde parkeringspladser til skade for beboere og byernes gæster. Det vil koste arbejdspladser, og ikke kun for FOAs medlemmer.

"Det virker uigennemtænkt. Det vil ikke blot forringe forholdene for trafikanterne, men også skade fremkommeligheden i byerne for den kollektive trafik og cyklister. Det er sikkert tænkt som en gulerod til bilisterne, men vil modsat blot ramme dem negativt," siger Reiner Burgwald.

"Jeg håber, at de næringsdrivende og deres organisationer opdager situationens alvor og protesterer over indgrebet."

Kontakt

Sektorformand Reiner Burgwald, telefon: 20 48 49 67

Hent billede i høj opløsning