Lyt til velfærdens stemme til kommunalvalget

FOA har lanceret en ny kampagne op til kommunal- og regionsvalget den 21. november.

FOAs kommunalvalgskampagne har titlen ”Velfærdens stemme” – det handler om flere hænder og budskabet er ”Lyt til velfærdens stemme, når du stemmer”.

Det er også budskabet i den film, som er FOAs afsæt for hele kampagnen.

I 2021, når den kommende valgperiode i kommuner og regioner udløber, vil der være 26.900 flere børn under 6 år og 33.800 flere ældre over 80 år, men ikke flere varme hænder til at tage sig af dem, hvis ikke vi ændrer den økonomiske kurs Danmark følger lige nu.

"Det vil vi have danskerne til at tænke over, og så håber vi, at de sætter deres kryds hos nogen, der vil gøre noget ved det,” siger FOAs formand Dennis Kristensen

"De fleste partier taler varmt om velfærden, men når det kommer til stykket ude i virkeligheden, så er det så som så, med opbakningen," fortæller Dennis Kristensen om baggrunden for kampagnen.

Effektiviseringer, produktivitetskrav og besparelser er desværre hverdagen i den offentlige sektor. Det kan FOAs medlemmer mærke helt konkret i hverdagen, hvor de oplever, at de hele tiden skal løbe hurtigere, og ikke kan løse opgaverne så godt og med den faglighed, som de burde.

"Vi har ønsket at lave en positiv kampagne, der gør opmærksom på de vigtige ting ved velfærdssamfundet, som vi risikerer at sætte over styr, hvis vi ikke gør noget ved det nu,” forklarer Dennis Kristensen

Filmen kan ses på Youtube, på FOAs facebookside og på FOA.dk og jo flere, der deler filmen og budskabet, jo længere kommer FOAs budskab om flere hænder til velfærden ud.