”Vi er fulde af kampgejst”

Forhandlingerne om fornyelsen af overenskomsterne på det offentlige område er i fuld gang og fremdrift, lyder meldingen fra topforhandler og FOA-formand Mona Striib.

En rig vifte af temaer er på bordet ved OK21-forhandlingerne, hvor vi nu er nået midtvejs i forhandlingerne med KL om de kommunalt ansattes overenskomster. Det fortæller FOAs formand Mona Striib i en video, som er optaget umiddelbart efter forhandlingerne med KL, der sluttede fredag aften.

Blandt emnerne, der blev diskuteret, var udfordringerne ved, at mange arbejder på deltid og hvordan vi får flere op på fuldtid, timelønsansættelser samt fritvalgsordninger og seniorområdet.

Hul på økonomisk ramme
Også det helt store og svære spørgsmål om den økonomiske ramme blev der taget hul på. Og indtil videre er stemningen i forhandlingsdelegationen for samlet 565.000 offentligt ansatte fin.

”Vi er fortrøstningsfulde og fulde af kampgejst,” siger Mona Striib, der også er formand for Forhandlingsfællesskabet og dermed står i spidsen for forhandlingerne for ikke bare FOAs medlemmer, men også offentligt ansatte i 50 andre faglige organisationer på det regionale og kommunale område.

Tirsdag har Forhandlingsfællesskabet midtvejsforhandlinger om de regionalt ansatte overenskomster, hvor Forhandlingsfællesskabet sidder over for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN).

Følg med i OK21 på FOA.dk.