Så er der sild på bordet

FOA holder for 8. år i træk Maddag i daginstitutioner og dagplejen landet over.

Maddag 2021 er et landsdækkende event, som fejrer og hylder alle fordelene ved madordninger i daginstitutioner og sætter fokus køkkenpersonalets vigtige arbejde>

16. september 2021 sætter køkkenansvarlige i daginstitutioner landet over fokus på værdien af det fælles måltid. Alle deltagende institutioner tilbereder et frokostmåltid med årets tema ud fra tilsendte opskrifter. I 2021 er det silden, som skal begejstre børn og voksnes smagsløg og være med til at synliggøre den køkkenansvarliges arbejde. Det er en festdag, hvor tusindvis af børn fra hele landet deltager.

Til Maddag 2021 er årets tema sild

Stegte sild, marinerede sild, røget sild er danske klassikere og med det rette tilbehør en skøn spise og dejlig hverdagsmad for børn.

Et af de 7 nye klimavenlige kostråd lyder: ”Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk”. Og Fødevarestyrelsen anbefaler, at danskerne spiser 350 gram fisk om ugen, heraf skal de 200 gram være fed fisk som eksempelvis sild.

Her kan du læse mere om maddagen og eventuelt tilmelde dig og din institution


FAKTA OM MADDAG:

  • Maddag sætter fokus også på, at de køkkenansvarlige i landets daginstitutioner også er en vigtig del af børnenes hverdag. Maddag viser værdien af det fælles måltid i daginstitutioner i forhold til børns maddannelse og trivsel, da måltidsvaner og sundhedsvaner grundlægges i barndommen.
  • Bag Maddag 2021 står projektejerne FOA og Kost og Ernæringsforbundet samt en projektgruppe bestående af Rådet for Sund Mad, Landbrug & Fødevarer, BUPL, FOLA – Forældrenes Landsforening, Komiteen for Sundhedsoplysning og Fødevarestyrelsen.
  • I 2020 deltog 265 daginstitutioner med i alt ca. 20.000 børn