Kvindernes Internationale Kampdag på Staunings Plads

FOA inviterer til 8. marts-arrangement, der giver et stærkt indblik i undertrykkelsen af kvinder i Iran, samt i de konkrete udfordringer, som udenlandske kvinder, der kommer til Danmark, står over for.

Verden over sker der endnu en grufuld diskrimination af kvinder. På Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts inviterer FOA til oplæg og debat om ligestilling i forbundets hus på Staunings Plads i København.

Her fortæller den iranskfødte kvindeaktivist, Nahid Riazi, om kvindernes utrættelige kamp mod Irans kvindefjendske styre, hvor kvinder er påbudt at gå med tørklæde og hvor stening og henrettelser er en del af straffesystemet.

Mød også Jean Petersen, der kom til Danmark fra Malawi i 70’erne, fortælle om sine erfaringer om at komme hertil som kvinde fra et andet land. Jean Petersen er mangeårig tillidsrepræsentant og har især igennem sit arbejde i Netværk i Fagbevægelsen været rollemodel og støtte for integrationen af FOA-medlemmer med udenlandsk baggrund.

Velkomsttalen holdes af forbundsformand Mona Striib, der sammen med næstformand Thomas Enghausen sætter gang i en politisk debat om ligestilling. Under arrangementet bydes der på aftensmad og musik ved Side by Side. Alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

 

Program

16.30 Dørene åbnes

17.00 Velkomst ved Mona Striib

17.10 Nahid Riazi – kvindeaktivist – oplæg om kvindebevægelsen i Iran

17.40 Jean Petersen – en personlig fortælling fra Malawi til Danmark

18.20 Aftensmaden og musik ved Side By Side

18.50 Fællessang og politisk debat om ligestilling v. Mona Striib og Thomas Enghausen

20.00 Arrangementet sluttet

 

Sted

FOA
Staunings Plads 1-3

1790 København V