FOA giver sit bud på, hvordan vi i fremtiden får et sundhedsvæsen i top

En stor og vigtig sundhedsreform bør ikke laves i lukkede rum langt fra den virkelige verden. Sådan er Lars Løkkes reform blevet til. Derfor har FOA spurgt medlemmer og sektorer om deres ønsker og håb til en sundhedsreform. Det er blevet til udspillet ”Sammen om sundheden”.

Lars Løkke Rasmussen lancerede forleden sit længe ventede sundhedsudspil. Det har fået en hård medfart i medierne og fra sagkundskaben. Og med rette, mener FOA. Lars Løkke har fokus på strukturer og bureaukrati, og leverer ikke løsninger på de væsentlige problemer sundhedsvæsenet kæmper med lige nu: Urimeligt arbejdstempo, mangel på kolleger m.m.

Du kan læse FOAs reaktion på regeringens udspil her

For FOA bør en sundhedsreform handle om, hvordan vi forbedrer den faglige kvalitet uden unødige og besvær­lige overgange. Vi ønsker ikke, at diskussionen om fremtidens sundhedsvæsen havner i en tom struktursnak og om regionernes beståen eller ej.

Derfor har vi efter mange møder med afdelinger og sektorer sammen lavet FOAs sundhedsudspil ”Sammen om sundheden”. Udspillet indeholder 9 bud, som blandt andet handler om at igangsætte en faglighedsreform, at sørge for, at der er de rette kompetencer til de rette opgaver, og at man hele tiden tager udgangspunkt i borgernes behov.

Det er nogle af de vigtige temaer, som skal være med til at fremtidssikre vores sundhedsvæsen. Du kan se FOAs sundhedsudspil her