Formand Torben Klitmøller Hollmann, social-sundhed sektor
”Det er et godt skridt i den rigtige retning. I FOA vil vi gerne uddanne 10.000 sosu-hjælpere og sosu-assistenter hvert år," siger Torben Hollmann.

Sundhedsplan fra S skal sikre praktikpladser til sosu'er på sygehuse

I sin nye sundhedsplan vil Socialdemokratiet tvinge regionerne til at oprette flere tusinde praktikpladser til sosu-assistenter på sygehusene. Positivt mener FOA.

Flere tusinde ekstra praktikpladser til sosu-assistenter. Det er et af punkterne i Socialdemokratiets nye sundhedsplan.

”Det er et godt skridt i den rigtige retning. I FOA vil vi gerne uddanne 10.000 sosu-hjælpere og sosu-assistenter hvert år, men der er vi langt fra i dag, fordi vi mangler flere tusinde praktikpladser,” siger Torben Hollmann, sektorformand for Social- og Sundhedssektoren i FOA.

Manglen på praktikpladser betyder, at mange falder fra uddannelsen, fordi de uden en praktikplads ikke kan blive færdige. Det er også et problem for rekrutteringen til sosu-uddannelsen, fordi færre søger uddannelserne, hvis der er usikkerhed omkring praktikpladser.  

”Vi har behov for, at der bliver uddannet flere tusinde ekstra sosu-assistenter om året, og her må regionerne og landets sygehuse også bidrage og oprette flere praktikpladser,” siger socialdemokratiets ældreordfører Astrid Krag til Avisen.dk.

”Allerede i dag er der stor mangel på sosu-assistenter, og det bliver kun værre i fremtiden. Det er baggrunden for, at vi vil forpligte regionerne til at uddanne flere,” siger hun og understreger, at det ikke kun er kommunerne, der skal påtage sig uddannelsesansvaret for sosu'er.

Forslaget om flere praktikpladser til sosu-assistenter er et af ud 13 forslag i et nyt socialdemokratisk sundhedsudspil »Tid til omsorg – mennesket før systemet«.

Partiet har allerede foreslået, at der skal ansættes 1.000 flere sygeplejersker på sygehusene. Men Astrid Krag noterer overfor Avisen.dk, at sosu-assistenterne også spiller en nøglerolle for at sikre mere nærhed i behandlingen, mere tid og mere lighed i sundhedsvæsenet.