FOA bag topmøde om mentalt overskud

Sammen med partnerne i StressAlliancen står FOA fredag den 7. december vært for et topmøde, der skal sikre større overskud og mindre stress blandt danskerne.

Som afslutning på den fælles kampagne, OverskudsDanmark, afholder partnerne bag StressAlliancen i dag topmøde på Christiansborg. Her skal socialminister Mai Mercado og politiske ordførere sammen med 50 udvalgte repræsentanter arbejde med helt konkrete initiativer, der skal skabe mere overskud og mindre stress blandt danskerne.

- Vi skal tale om, hvornår vi hver især har mentalt overskud. Når alle danskere sætter ord på, hvad overskud er, bliver vi opmærksomme på, hvornår vi ikke kan finde overskuddet. Det giver os mulighed for sammen at handle på det, lyder budskabet fra StressAlliancen, som omfatter HK, PenSam, Hjerteforeningen, Forsikring & Pension, FOA og Nextstep.

Alle deltagerne drøfter under topmødet visioner og konkrete løsninger med afsæt i StressAlliancens handlingsplan, der blandt andet omfatter at gøre Danmark til et foregangsland, når det handler om at skabe overskud, samt at prioritere evidensbaseret forskning om, hvad der skaber overskud. Ambitionen er, at topmødedeltagerne sammen skal kunne pege på løsninger til at skabe mere overskud i danskernes hverdagsliv, på arbejdspladsen og i fritiden.

Vindere af pris fundet
Som led i kampagnen OverskudsDanmark har det været muligt at indstille en arbejdsplads, kollega eller leder, der har gjort en særlig forskel i forhold til at skabe overskud. Der er nu fundet en vinder fra hver kategori, som vil blive hædret på topmødet. De tre vindere er:

Årets Overskudskollega: Michael Wiborg, medarbejder, Fritidscenter Vesterkæret, Aalborg.
Årets Overskudsleder: Susanne Falck Schmidt, funktionsleder, Psykiatrisk Afdeling P3 i Svendborg.
Årets Overskudsarbejdsplads: Hjemmeplejen i Tjæreborg, Esbjerg Kommune repræsenteret ved leder Elisa Dyreborg.

Det er nødvendigt at fokusere på overskud, da stress står som en af de største sundhedsudfordringer vi har i Danmark, og alt for mange rammes årligt med symptomer. Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at mere end en million danskere føler sig stressede. Det er foruroligende mange og koster årligt samfundet mange milliarder.