Formand Pia Heidi Nielsen, kost-service sektor
"Vi skal lave gode overenskomster, der gør, at vores medlemmer har det godt på arbejdspladserne," siger sektorformand Pia Heidi Nielsen

Ny formand i FOAs Kost- og Servicesektor satser på arbejdsmiljøet

Høj faglighed, ordentlige arbejdsforhold og et ordentligt arbejdsmiljø går hånd i hånd, mener Pia Heidi Nielsen.

Mandag den 6. august afløser Pia Heidi Nielsen Gina Liisborg på formandsposten i Kost- og Servicesektoren. Valget til posten var allerede den 7. juni, men det er først nu Pia Heidi Nielsen formelt overtager jobbet.

”Jeg vil først og fremmest være med til at sikre arbejdsmiljøet ude på arbejdspladserne,” sagde Pia Heidi Nielsen til Fagbladet FOA tilbage i april, da det stod klart, at hun ingen modkandidater havde til formandsposten.

Pia Heidi Nielsen er 54 år og har været formand for sektoren i Sydsjælland siden 2006, og har en lang, faglig karriere bag sig. Hun begyndte i faget på Ankerhus Husholdningsskole, har været husbestyrerinde på en herregård og arbejdet 14 år som husassistent i et centralkøkken.

”Jeg har været tillidsmand for husassistenterne stort set altid. Og jeg har siddet med overalt, hvor det er vigtigt at have en holdning og kæmpe for gode arbejdsvilkår,” siger Pia Heidi Nielsen, og understreger, at det netop er det, hun vil fokusere på som ny sektorformand.

”Normeringerne ude på arbejdspladserne er efterhånden så pressede, at medarbejderne møder lidt før tid og går lidt senere hjem, for at sikre kvaliteten af deres arbejde. Den slags gratis arbejde skal vi kæmpe imod.”

Pia Heidi Nielsen lægger stor vægt på at styrke fagligheden ude på arbejdspladserne, blandt andet gennem uddannelse og efteruddannelse.

”Hvis vi vil sikre en høj faglighed, så skal vi også sikre ordentlige arbejdsforhold og et ordentligt arbejdsmiljø. Vi skal lave gode overenskomster, der gør, at vores medlemmer har det godt på arbejdspladserne, og at nye vælger vores fag til,” siger hun.