Leg jer til nye idéer

Med dette værktøj kan du og dine medarbejdere lege jer til nye idéer ved at ”skifte job” og derved skabe nye initiativer på de områder, der udfordrer i hverdagen.

Ledere og medarbejdere, der arbejder med velfærd, skal på trods af – og faktisk lige præcis på grund af – store forandringer og nedskæringer løbende finde på nye måder at optimere i hverdagen.

Men optimering bør ikke kun handle om økonomiske besparelser, men også i høj grad om at forbedre faglighed og trivsel for personale og borgere. Derfor er det vigtigt engang imellem ”at tænke ud af boksen”, når der skal findes på nye procedurer og arbejdsgange.

Gør op med rutinerne

Denne konkrete metode kan hjælpe jer til at gøre op med nogle af de vante rutiner og uhensigtsmæssige selvfølgeligheder, og i stedet fokusere på at skabe kreative løsninger og innovation. På den måde får I nytænkning ind på arbejdspladsen og styrker samtidig sammenholdet og jeres fælles retninger.

Samtidig kan metoden få de idéer frem i lyset, som I rent faktisk har, men som I ikke til dagligt har tid til og mulighed for at sætte ord og handling bag.

At sætte sig i en andens sted

Selve metoden handler om at kunne sætte sig i en andens sted. Når man står med en udfordring på arbejdspladsen, som skal løses, er det ofte nødvendigt at involvere andre parter end ens nærmeste kollegaer og leder.

Prøver man at se sin egen udfordring gennem disse andre parters øjne, kan man netop ofte få øje på nye idéer og nye muligheder for at samarbejde om en løsning, hvilket kan skabe nye og mere hensigtsmæssige handlemuligheder i arbejdet.

På den måde kan I meget konkret og praksisnært arbejde med nytænkning og innovation på arbejdspladsen.

 Download værktøj nr. 3: Leg jer til nye idéer