Mit navn, det står med prikker, så jeg kan være sikker

FOA SOSU har sendt gækkebreve til medlemmerne af Regionsrådet med en opfordring til at prioritere sikkerheden for medarbejdere i psykiatrien.

Det var en postgang for tidligt, da medarbejderne i psykiatrien fejrede, at et flertal i Folketinget havde lyttet til deres ønske om anonymitet i journaler.

Mange medarbejdere har oplevet trusler og chikane fra patienter, der har kunnet slå deres fulde navn op i journal og log-fil og efterfølgende finde frem til medarbejdernes sociale medier og privatadresse.

Derfor var glæden stor, da arbejdsgiverne fik mulighed for, at lade medarbejderne bruge anden form for entydig identifikation i stedet for fulde navn.

Men arbejdsgiverne tøver. De vægter tilsyneladende hensynet til patienternes mulighed for at se, hvem der har været inde i journalen, højere end hensynet til medarbejderne.

Derfor har FOA SOSU sendt gækkebreve til politikerne i Regionsrådet med en opfordring til at huske, at det er dem som arbejdsgivere, der har ansvar for medarbejdernes sikkerhed.