Der bliver sat strøm til hjemmeplejen i København

Efter et møde mellem FOA SOSU og sundheds- og omsorgsborgmesteren i København er der fundet 5,4 millioner kroner til indkøb af el-cykler og hjelme i hjemmeplejen.

Inden længe vil der være 400 nye el-cykler og cykelhjelme med airbag på de københavnske cykelstier.

Det er resultatet af et møde mellem repræsentanter for FOA SOSU og Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. 

Mødet var en del af fagforeningens turné til samtlige borgmestre og udvalgsformænd i de 18 kommuner, hvor blandt andet arbejdsmiljø som et led i rekruttering og fastholdelse af medarbejdere er på dagsordenen. 

Det var FOA SOSU, der bragte forslaget om el-cykler og hjelme på banen, og det er efterfølgende lykkedes borgmesteren at skaffe 5,4 millioner kroner til indkøb af 400 nye elcykler og cykelhjelme med airbag til hjemme- og sygeplejen. 

En god investering

"Det er dejligt at opleve, at borgmesteren valgte at lytte til os", siger faglig sekretær i FOA SOSU Maria Konstantinidou.

”Et job i hjemmeplejen er hårdt, og der er mangel på medarbejdere. Derfor er alt, hvad der kan nedsætte risikoen for nedslidning, en god investering”, mener hun..

Der er ansat i alt ca. 1.200 social- og sundhedsmedarbejdere i hjemmeplejen i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Hjemmeplejen råder i forvejen over ca. 240 elcykler, som medarbejderne kan benytte ved særlige behov, fx ved knæsmerter.

Med de nye elcykler skal der indgås ny lokalaftale, da nogle medarbejdere i dag modtager godtgørelse for at benytte egen cykel.