Se nogle af de mange festlige øjeblikke.

Fotos Mark Knudsen/Monsun

1. maj i solskin og skygge

Den 1. maj i fagforeningen var festlig og solrig, selvom også skyggen fra krigen i Ukraine fandt vej ind i teltet.

Glade, morgenfriske medlemmer med familie, et veloplagt husorkester, fællessang, masser af morgenmad, travlhed ved fadølsanlægget – kort sagt en traditionsrig 1. maj i FOA SOSU, ovenikøbet med masser af solskin.

Kun en lille skygge sneg sig ind i teltet, da formand Tina Græsted i begyndelsen af sin 1. maj-tale sendte tanker til Ukraine:

”Det er chokerende og frygteligt - afskyvækkende at være vidne til.  Alligevel viser krigen endnu engang betydningen af solidaritet. Hele Europa og hele NATO står bag Ukraine med sanktioner, hjælp og opbakning. Nogle mener, at vi burde gå endnu længere med sanktionerne og hjælpen, og det burde vi måske.  Det vigtige er i hvert fald at presse Rusland til at standse krigen. Det kan kun gå for langsomt”.

"Lad os sende en tanke til det ukuelige ukrainske folk, der lider så meget og som forsvarer sig med næb og klør”.

Den hemmelige ingrediens

Krigen har rammer ikke kun det ukrainske folk, men har også konsekvenser for uligheden her i landet. Priserne er steget, og det går særlig hårdt ud over dem, der tjener mindst, sagde Tina Græsted.

”En liter mælk koster det samme for alle, men nogle rammes hårdere end andre, når priserne stiger. FOA medlemmer mærker i høj grad, at priserne er steget. Folk med beskedne indtægter er hårdt pressede på økonomien. Det er et tydeligt og håndfast udtryk for ulighed. Nogle skummer fløden, og andre har knap nok råd til skummetmælk”.

FOA kører i øjeblikket kampagnen ”Mere lighed løfter os alle” i aviser, radio, tv, sociale medier og i biograferne. Kampagnen skal frem til de næste overenskomstforhandlinger på det offentlige skabe opmærksomhed om uligheden i samfundet.

”Alle har glæde af velfærdssamfundet - også dem, der nødigt indrømmer det. Ulighed nedbryder velfærdssamfundet. Lighed er den hemmelige ingrediens, der gør Danmark til et vellykket land”, fastslog Tina Græsted.

Lagt på den 02.05.2022