Sundhedsskadelig svømmehal lukket med hjælp fra FOA 1

Taastrup Svømmehal gav personale og brugere helbredsproblemer. En kritisk rapport fra Teknologisk Institut og klager fra medarbejdere og borgere ændrede ikke på problemerne. FOA 1 blev involveret, og så blev anlægget endelig lukket, og er nu ved at blive udbedret.

Efter pres fra FOA 1 er den ny Taastrup Svømmehal lukket. Personale og brugere klagede gennem længere tid over dårligt indeklima, som førte til irritation af luftvejene, kvalme og hovedpine. Personalet var hårdest ramt, da de opholdt sig længst tid i svømmehallen. Tre medarbejdere var så medtagede, at de blev henvist til udredning og behandling på Bispebjerg Hospital.
En rapport fra Teknologisk Institut konkluderede, at anlægget udgjorde en sundhedsmæssig risiko, men ledelsen reagerede ikke på problematikken.

Frisk luft er ikke nok

På baggrund af et møde med medarbejderne og FOA 1 besluttede kommunen at aflyse alle skolesvømningerne og øge normeringen af medarbejdere, så de kunne forlade svømmehallen og trække frisk luft.

FOA 1 var ikke tilfreds. Det var uacceptabelt arbejdsmiljø på trods af kommunens foranstaltninger. Medarbejdere skal ikke opholde sig i omgivelser med fare for deres helbred. Derfor insisterede vi på, at svømmehallen blev lukket, indtil problemerne var løst.

Pres på ledelse og forvaltning

Vi lagde pres fra flere kanter. I et tæt samarbejde med de lokale tillidsvalgte forhandlede vi med den lokale ledelse, og vi kontaktede arbejdstilsynet, forvaltningen og lokalpolitikere.  Som sidste udvej sendte vi en pressemeddelelse til medierne om sundhedsrisikoen for medarbejdere og brugere af Tåstrup Svømmehal. 
Gennem dialog med forvaltningen og offentligt pres lykkedes det endeligt at få lukket svømmehallen.

Har du problemer med dit arbejdsmiljø, så kontakt FOA 1 i samarbejde med dine tillidsvalgte.