Faggruppelandsmøde Social- og sundhedssektoren 2019

Faggruppelandsmødet var i år det bedste i mange år.
Vi oplever, at medlemmerne bliver mere hørt i den nye centrale sektorbestyrelse.
Landsmødet tog i højere grad udgangspunkt i vores hverdag, og det er tydeligt, at bestyrelsen har brug for vores hverdagsoplevelser til at arbejde ud fra.
Vi bliver set og hørt, og det betyder, at man føler sig ligeværdig og værdsat.

Formålet med faggruppelandsmødet er, at vi mødes fra hele landet i de enkelte faggrupper, og hører hvad der sker rundt omkring.

Det er dejligt at få diskuteret, hvad der rører sig i netop i den enkeltes faggruppe - det styrker fællesskabet.

Der kom mange punkter på dagsordenen som fx. vejlederrollen, UTH, FMK (trustløsninger), fastholdelse, manglende uddelegering m.fl.

Sektorformand Torben Hollmann fortalte i sit oplæg, at der er et rigtig godt samarbejde med Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

Der er planlagt et topmøde med overskriften “Sammen om sundheden”, hvor der deltager en masse forskellige organisationer bl.a. FOA, DSR, lægeforeningen, ældresagen, SIND, psykiatrifonden og mange flere.
Torben ser frem til et bredt samarbejde og oplever, at FOA bliver meget mere hørt i denne regering end den tidligere, og til topmødet byder alle ind, så sundheden kan styrkes optimalt.

Der opleves i hele landet mangel på sundhedsfagligt personale. Der er få ansøgere til ledige stillinger, og når de indkaldes til samtale, aflyser ansøgerne ofte, da de har fået andet job. Man skal være hurtig. For at modvirke dette arbejdes der på at uddanne mange flere.

Det er tydeligt, at Torben kæmper for os, men han kan ikke kæmpe alene, så vi bakker op.

Tak for et rigtig godt faggruppelandsmøde.


Deltager ved faggruppelandsmødet
Social- og Sundhedshjælper Maria Glud Nielsen
Plejehjemsassistent Laila Svendsen
Social- og sundhedsassistent Mette Jespersen
Værkstedsassistent Hanne Nezlo Hansen
Distriktsleder Merethe Jakobsen