Fagbevægelsens fremtid og dens betydning for FOA Randers

På den netop afholdte personalekonference satte Professor Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet og Chef for FOA TR Karen Hansen sammen med valgte og ansatte i FOA Randers fokus på fagbevægelsens muligheder i en tid, der er præget af medlemstilbagegang.
Hvis fagbevægelsen også i fremtiden skal spille en aktiv rolle på arbejdsmarkedet og have mulighed for at sikre gode og ordentlige arbejdsvilkår, så skal der arbejdes målrettet med organisering af medlemmer.

For at tiltrække og fastholde medlemmer peger Henning Jørgensen på, at det skal skrues op for relationskulturen:

  • for den demokratiske dialog
  • for medlemsinvolvering og for medlemmernes aktive deltagelse
  • for stærke (aktivistiske) kollegafællesskaber på arbejdspladsen omkring det, der er er relevant og giver værdi

og så skal der skrues ned for markeds- og bureaukratikulturen:

  • salg af ydelser og segmenterede medlemstilbud
  • det langsommelige og fjerne medlemsdemokrati

Sammenholdet og det aktive faglige fællesskab er det, der gør fagbevægelsen stærk, sagde Henning Jørgensen i sit oplæg.

Efter oplægget drøftede vi, hvordan vi som valgte og ansatte sammen kan gøre FOA Randers endnu bedre, og hvordan vi sikrer, at vi altid er medlemmernes bedste valg.

Der kom mange gode forslag til konkrete aktiviteter, andre måder at gribe opgaver an på, andre samarbejdsmuligheder, og muligheder for at involvere jer som medlemmer endnu mere. Nu skal vi arbejde videre med alle forslagene både i afdelingen og i a-kassen, så forslagene kan omsættes til mærkbare handlinger.

Kun sammen kan vi løse udfordringerne, og sammen kan vi vende tilbagegang til fremgang og sikre en stærk og handlekraft organisation for jer som medlemmer.