Stillingsopslag

Når du søger job, er det vigtigt, at du læser stillingsopslaget grundigt igennem, inden du går i gang med at skrive ansøgning og CV.

Mens du læser opslaget, kan du notere de værdier, kompetencer eller egenskaber, som arbejdspladsen efterspørger. Du kan også søge mere information om arbejdspladsen på deres hjemmeside.

Når du har samlet al relevant information, kan du beslutte dig til, om du vil søge jobbet.

Hvis der stadig er nogle spørgsmål, eller du stadig er i tvivl om stillingen, kan det være en rigtig god idé at ringe til virksomheden og stille uddybende spørgsmål. Du skal kun ringe med konkrete spørgsmål, da opkaldet ellers kan virke uovervejet og have en negativ effekt.

Tips til stillingsopslaget

Læs opslaget GRUNDIGT

Notere de værdier, kompetencer eller egenskaber, som arbejdspladsen efterspørger

Forbind dine personlige og faglige kompetencer med arbejdspladsens ønsker

Notér al relevant information omkring virksomheden (til brug i ansøgningen)

Skriv de ting/områder ned, som du mener, du endnu ikke har fået besvaret og kontakt eventuelt arbejdspladsen

 

  

Arbejdsgivernes gode råd og erfaringer

Hvis en person har ringet, så noterer jeg navnet ned og ser efter, om ansøgningen ellers svarer til de krav, vi har. Gør den det, så er det klart en fordel at have ringet, da det personaliserer ansøgeren” (leder af børnehave)

”Jeg kan godt lide, når de spørger ind til: Hvem er I? Hvad står I for? Eller hvis de henviser til noget på hjemmesiden” (leder af privat børneinstitution)

”Jeg kan huske en kvinde, som jeg havde en lang snak med om løn og den slags. Og til sidst spurgte hun: Hvad laver en portør egentlig? Så fik jeg afsluttet den samtale meget hurtigt” (chefportør)