Pædagogmedhjælpere vil modtage spørgeskema fra FOA Nordjylland

Minimumsnormeringer i daginstitutionerne har de seneste år været i fokus og er det stadig. Lige nu er landets kommuner i færd med at finde ud af, hvordan de vil bruge de første 500 mio. kr., de får til at indføre minimumsnormeringer i landets dagtilbud. Står det til FOA Nordjyllands Anne-Grethe Sveistrup, så skal de ansætte langt flere pædagogiske assistenter, end vanligt.

Desværre ser vi ofte lokale jobopslag fra daginstitutioner, hvor pædagogiske assistenter slet ikke nævnes, og det til trods for at de har en solid uddannelse i bagagen som faglærte pædagogiske håndværkere. Samtidig får nogle pædagogmedhjælpere, med lyst til at uddanne sig, den besked, at uddannelse kan betyde, at de efterfølgende risikerer en fyreseddel, da opkvalificering fra pædagogmedhjælper til pædagogisk assistent øger arbejdsgivers udgift i kraft af en lønstigning.

Uddannelsesparathed og lyst til uddannelse
Hvis det er metoden, vil vi i FOA Nordjylland gerne vide besked, og derfor sender vi et spørgeskema til pædagogmedhjælpere – i første omgang i Aalborg Kommune og efterfølgende i de øvrige kommuner. Vi ønsker blandt andet at få svar på spørgsmål om uddannelsesparathed, faglighed og om den enkelte pædagogmedhjælper har ønske om at tage uddannelse.

Spørgeskemaet deler vi ud til FOA Nordjyllands tillidsrepræsentanter som også vil stå til rådighed, hvis der er spørgsmål til skemaet og uddannelse i øvrigt.

Kontakt os, hvis du ikke modtager et spørgeskema 
Er du pædagogmedhjælper i Aalborg Kommune og modtager du IKKE et spørgeskema senest 26. juni 2020, så hører vi meget gerne fra dig.

Hvad angår de øvrige kommuner: Rebild, Morsø, Thisted, Jammerbugt og Vesthimmerland, så håber vi, at de tillidsvalgte får alle spørgeskemaer ud til pædagogmedhjælperne senest 15. september 2020.

 

 

Skriv en kommentar på Facebook