Hør Mike og Cecilie, hvad det kræver at vinde DM i Skills

Mike Kevin Olsen på 24 og Cecilie Christensen på 20 deltog i uge 14 i kampen om at blive Danmarks bedste social- og sundhedsassistentelever.

De repræsenterede SOSU Nord og Region Nordjylland i dysten sammen med fire par fra de øvrige regioner.

Til generalprøven på SOSU Nord løste de to elever opgaver som svarer til det de foretager sig i den virkelige verden. I opgaven som de to elever løste, mens FOA var til stede, skulle de blandt andet yde psykiatrisk sygepleje. De støttede og vejledte to patienter, som var indlagt akut på psykiatrisk afdeling på grund af forværring af kendt skizofreni.

 

Dyster i SOSU-faglige discipliner

Til DM i Skills dyster de i fem opgaver fordelt på forskellige SOSU-faglige discipliner. De fem opgaver løses på en scene, som forestiller et plejehjem, en hospitalsstue eller lignende med skuespillere, som agerer borgere og patienter. Deltagerne dyster altså i opgaver, som de møder ude i den virkelige verden, og de ved ikke, hvordan 'borgerne' reagerer. Imens de er på scenen, er der masser af tilskuere, og der er dommere, som vurderer deres indsats på en masse parametre. Deltagerne kender dele af de fem opgaver på forhånd, så de kan forberede sig, men de ved også, at der nemt kan opstå uforudsete ting undervejs.


Skriv en kommentar på Facebook