Pia Pedersen - næstformand i FOA Nordjylland
Pia Pedersen - næstformand i FOA Nordjylland
Foto: Inge-Marie Krøier

Overbudspolitik: Husk at holde valgløfterne imellem valgene!

Jeg har på det seneste haft en følelse af, at de politiske partier bevidst har været meget tilbageholdende med at bevilge penge til den offentlige sektor.

Man får fornemmelsen af, at det har været med henblik på, at de selvsamme politikere kan overbyde hinanden i valgkampen. De kan fortælle, hvor skidt det står til med velfærden og derefter melde ud, hvor mange penge de vil bruge, hvis netop deres parti kommer i regering.

Det er ikke rart at være vidne til en offentlige sektor som udsultes imellem valgene. Samtidig står politikerne i kø med gyldne løfter om, hvor meget de vil gøre, når og hvis de bliver valgt.

Selv Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti er gået sammen og vil give en milliard til ældreområdet. Det er ekstra penge udover alle de milliarder som Lars Løkke pludselig vil forære til ældreområdet. Det forekommer mærkværdigt, når man tænker på, at vi i de sidste tre år næsten har tigget om at få tilført flere penge til velfærd, uden at der er sket noget som helst ved det, tvært imod.

Der kommer flere og flere ældre og børn, der skal passes og plejes. Det stigende antal kan ikke komme som nogen overraskelse, da både politikerne og embedsmænd har kendt til og fulgt den udvikling i mange år. Men lige netop hér i valgkampen er det tilsyneladende blevet et anerkendt problem? Hvis politikerne havde ment noget med det, så havde de nok allerede bevilget flere penge til kommunerne, så der i tide kunne ansættes flere social- og sundhedselever samt pædagogiske assistentelever.

Jeg bliver så harm, når folketingskandidater står i kø med løfter om flere medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet, fordi der i øjeblikket ikke er ledige social- og sundhedshjælpere eller social- og sundhedsassistenter. Det er ikke et nyt problem, men kære politikere - I har glemt at uddanne dem. I har haft for travlt med at spare, og nu vil I pludselig ansætte!

Valgslogan for Socialistisk Folkeparti er: Flere pædagoger - færre skattelettelser. Hvorfor nævner I ikke de pædagogiske assistenter? De har en uddannelse med så mange faglige kompetencer, at de uden tvivl vil være en gevinst på børneområdet. Kom nu kommuner og politikere: I har selv været med til at skabe uddannelsen for de pædagogiske assistenter - så ansæt dem dog! FOA Nordjylland har en del ledige pædagogiske assistenter, som de fleste kommuner desværre ikke er interesserede i at bruge. Undskyldningen er, at medarbejdergruppen er for dyr i løn, men indse det - faglighed koster lidt ekstra.

Socialdemokrater lover flere sygeplejersker på sygehusene. Hvad med social- og sundhedsassistenter, portører eller husassistenter? Min fornemmelse er, at I slet ikke kender til de faggrupper der arbejder på sygehusene. Det tangerer uddannelsessnobberi, når politikere kun efterspørger enkelte faggrupper som fx sygeplejersker, når der er mangel på erhvervsuddannede medarbejdere.

I fremsætter tilbud og løfter i stride strømme blot for at overgå de politiske modstandere, og i et håb om at kapre stemmer. Det bliver fire lange uger, hvis overbudspolitikken fortsætter. De nye partier, der stiller op til dette valg, vil jeg ikke bruge tid på, da de ikke fortjener omtale. At de overhovedet har været i stand til at indsamle de nødvendige underskrifter, tager jeg som et udtryk for befolkningens generelle utilfredshed med de etablerede partier og deres overbudspolitik. God valgkamp - må de politikere der holder valgløfterne i valgperioden vinde.


Skriv en kommentar på Facebook