Kristian Gaardsøe - fagforeningsformand for FOA Nordjylland

Foto: Inge-Marie Krøier

Resultater der kan ses og mærkes

I den nye fælles hovedorganisation sker der en opgradering af offentligt ansatte. Det er vigtigt, at vi bruger det til fordel for medlemmerne.

Blogindlæg bragt i Arbejderen 20.11.18.

Den fælles hovedorganisation (FH) er en realitet – nu venter opgaven med at opbygge den lokale struktur og i øvrigt stå op imod den til enhver tid siddende regering. Den enkelte fagforening skal søge indflydelse, men endnu vigtigere - medlemmerne skal se og mærke, at de har indflydelse.

Med overgangen til den nye organisation er der mange spørgsmål, som melder sig. Hvordan finder vi en naturlig balance mellem tradition og fornyelse? Hvordan sætter vi politiske dagsordener for de mange fagforeninger og ikke mindst for de mange medlemmer, vi repræsenterer?

I LO har FOA været vant til en lokal struktur med en geografisk opdeling. Nu er det tid at evaluere, om de inddelinger fortsat er tidssvarende. Jeg peger på en organisation i hver af regionerne og derudover 11 kommuneudvalg. Efter min mening skal vi fastholde den hidtidige praksis, hvor FH profilerer fagforeningerne lokalt, regionalt og nationalt. Derudover skal vi styrke kerneopgaverne og skabe værdi for det enkelte medlem, uanset om man er ansat i det offentlige eller i det private.

I FH bliver der en opgradering af offentligt ansatte. Det er vigtigt, at vi bruger den vægt til fordel for medlemmerne. Vigtigt, at vi tør stille spørgsmål og forholder os til det faktum, at medlemmer ansat i den offentlige sektor fylder mere i den nye organisation. Vi skal forberede os på omvæltninger og glæde os over fordelene – nemlig en styrket fagbevægelse. Ingen ønsker kamp imellem offentligt og privat ansatte. Vi er hinandens forudsætning.

Ikke noget med at opfinde nyt, hvis det vi har, virker. Men hvordan ved vi det? Det gør vi ved at komme endnu tættere på dem, som betaler gildet og fortælle, hvad de får for pengene. Det er af stor betydning, da nogle af medlemmerne i den nye organisation ikke har været vant til at betale kontingent til det store fællesskab.

Vi skal fortælle, at vi står styrket overfor arbejdsgiverne og lægge fagkrigene til side. Lad os bruge energi på at stå i fælles front mod Regeringen. Lad os samarbejde på tværs af organisationerne. Lad os komme fag- og uddannelsessnobberi til livs. Lad os udvikle den organisation som er betalt af medlemmerne.

I FOA Nordjylland tror vi på, at det er bedre at være en del af den nye FH-familie end at være bekendte. Som en del af familien forestiller vi os eksempelvis, at udpegning til MED og til AMR bliver lettere. FOA bakker op om Den Fælles Hovedorganisation og ser frem til at skabe merværdi for alle medlemmer. Lad os sammen understøtte arrangementer der samler og styrker os. Lad os sammen stå vagt om forhandlingssystemet, hvor overenskomsterne sikrer lønmodtagerne et godt arbejdsliv og en god løn. Lad også FH blive en vagthund for det velfærdssamfund, vi kender og holder af. Lad os sammen skabe resultater som kan ses og mærkes.

Skriv en kommentar på Facebook