Opfordring fra din formand - demo 5. februar!

Kære alle

Jeg håber på, at I er kommet godt ind i det nye år og har haft lejlighed til at nyde nogle fridage mellem jul og nytår med familien og venner.

2022 har været et travlt og hårdt år med krig i Ukraine, uroligheder på verdensmarked og dertil pressede priser på mange fødevarer og skyhøje energi regninger m.v.

Jeg havde derfor håbet på, at 2023 vil være et mere ”roligt” år, men året var knapt begyndt, før regering kom med et uhørt forslag, om at afskaffe Stor Bededag som en helligdag - uden at man som arbejdstager vil blive kompenseret for værdien af dette.

Det betyder, at man som lønmodtager skal arbejde en dag mere uden ekstra løn. Og for dem der plejer at arbejde på dagen - og alle I andre som fremover skal arbejde på dagen, vil man ikke længere få helligdagstillæg for det arbejde, man skal udføre på dagen.

I de fleste overenskomster har man gennem tiden betalt overenskomstmidler på at få disse goder, og derfor er det endnu mere provokerende, at regeringen vil fjerne dagen uden at kompensere for den.

 

Kom til Demonstrationen og vis din utilfredshed med at afskaffe dagen.

Der afholdes demonstration mod afskaffelsen af Store Bededag ved Christiansborg Slotplads søndag den 5. februar kl. 14. – ses vi der? Du kan læse mere HER.

BEMÆRK at der er arrangeret en for-demonstration allerede fra kl. 12.30 - hvor vi mødes ved Metal Hovedstaden, Nyropsgade 15, Kbh. V. Se plakat HER.