Lokal konflikt INFO nr. 2/2018

Vigtig information til alle medlemmer af FOA Frederikshavn

Opdateret d. 1. maj

Der er indgået forlig på alle områder. Alle strejke- og lockoutvarsler afventer således den kommende urafstemning om OK-18 resultatet. Urafstemningen finder sted i perioden fra d. 17. maj til 4. juni 2018. Resultatet af urafstemningen offentliggøres d. 6. juni 2018. Bliver forliget nedstemt ved urafstemning, kan en konflikt tidligst starte 5 dage efter, hvilket vil sige, at en mulig konfliktstart er d. 11. juni 2018.

Det er vigtigt, at du holder dig grundigt orienteret om situationen via medierne, den lokale hjemmeside samt vores Facebookside www.facebook.com/foafrederikshavn

11. juni 2018 (oprindeligt d. 4. april) – strejken starter

FOA Frederikshavn har udtaget et antal faggrupper og arbejdssteder til strejke. Se listen over strejkesteder og faggrupper her

11. juni 2018 (oprindeligt d. 10. april)– lockouten starter
Arbejdsgiverne har varslet et meget stort antal faggrupper og arbejdsområder lockoutet. Se listen over lockoutede faggrupper/områder her

Nødberedskab
HAR DU AKUTTE SPØRGSMÅL VEDR. NØDBEREDSKAB SKAL DU KONTAKTE DIN LOKALT TILLIDSRPERÆSENTANT.

Nødberedskabet skal sikre, at der udføres arbejde, der er livsvigtigt eller uopsætteligt/påkrævet for at undgå helbreds- og/eller varigt førlighedstruende følger samt med bevarelse af store værdier. Nødberedskab etableres primært på sygehuset samt indenfor hjemmepleje/ældreområdet.
Det aftalte beredskab skal udgøre et absolut minimum. Det skal nøje vurderes, at der ikke udføres andet og mere end det, som er absolut påkrævet.
Hvis arbejdsgiveren giver et medlem en tjenstlig ordre om at udføre en opgave, som medlemmet og tillidsrepræsentanten mener, falder uden for nødberedskabsdefinitionen, bør denne opfattelse meddeles arbejdsgiveren skriftligt. Hvis arbejdsgiveren fastholder sin tjenstlige ordre, må opgaven udføres, og spørgsmålet øjeblikkeligt videregives til FOA Frederikshavn.
Arbejdsgiver skal aflønne den enkelte medarbejder for udført nødberedskabsarbejde med den honorering, der er aftalt med FOA

VIGTIGT!!!!!
Daglig registrering af strejkende og lockoutede
Alle medlemmer, der er berørt af strejke/lockout, skal møde op og lade sig registrere på ét af de oplyste registreringssteder. Vi planlægger pt. med registreringssteder i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Der arbejdes på en telefonisk registrering vedr. berørte medlemmer på Læsø.

I første omgang planlægger vi med, at alle skal møde op og lade sig registrere én gang dagligt. Dette kan senere ændres. Det er derfor vigtigt, at man fra og med den 4. april, dagligt holder sig opdateret via den lokale hjemmeside www.foa.dk/frederikshavn.

Er man forhindret i at møde op, fx pga. sygdom, skal man kontakte afdelingen på telefon 46971170. Det er en forudsætning for at modtage konfliktunderstøttelse, at man lader sig registrere, eller meddeler, hvis man ikke har mulighed for at møde op til en registrering.

Demonstrationer, happenings mv. – ikke kun for strejkeramte/lockoutede!
Såfremt strejke/lockout bliver en realitet, vil der blive arrangeret en række demonstrationer/happenings. Vi vil forsøge at tilrettelægge disse, således der er sammenfald imellem den daglige registrering og den/de aktiviteter der skal foregå.

Vi forventer, at alle strejkeramte/lockoutede, står sammen, og deltager i de lokale aktiviteter, der finder sted. Vi opfordrer samtidig alle ikke strejkeramte/lockoutede, til at bakke op om de kollegaer der kæmper for bedre løn- og arbejdsvilkår. Har du som ikke strejkeramt/lockoutet fri og mulighed for at komme til en demonstration, håber vi på at se dig.

FOA Frederikshavn er i løbende kontakt med andre fagforeninger, der har medlemmer udtaget til strejke/lockout. Der arbejdes på fælles arrangementer, såvel lokalt samt i de større byer i regionen.

Datoer for arrangementer meldes ud løbende via mail/sms, den lokale hjemmeside samt Facebook.

Medlemsmøde om konfliktsituationen efter påske!

Så snart vi ved, om- og i givet fald hvornår konflikten træder i kraft, indkaldes alle medlemmer, der berøres af enten strejke eller lockout til stormøde i Frederikshavn. Invitation udsendes efter påske.

Hold dig opdateret, hver dag!
Det er meget vigtigt, at du løbende holder dig opdateret om situationen i medierne, via www.foa.dk/frederikshavn samt den lokale Facebookside www.facebook.dk/foafrederikshavn

Spørgsmål og svar – se den lokale hjemmeside
Hvis du bliver ramt af en strejke eller lockout, kan der være mange spørgsmål, som trænger sig på. Fx må man ikke påbegynde planlagt ferie under en strejke/lockout, man modtager ikke løn under sygdom, ligesom en hel masse andre ting, er anderledes end normalt!
Vi opfordrer til, at du besøger den lokale hjemmeside www.foa.dk/frederikshavn, hvor vi har samlet en række nyttig viden og links om OK-18.

Venlig hilsen
FOA Frederikshavn