Vigtigt vedrørende løngaranti på døgnområdet

Omsorgs- og pædagogmedhjælpere der har oplevet et eventuelt løngab i forbindelse med de nye arbejdstidsregler der trådt i kraft d. 1 april 2016, har SIDSTE FRIST for at rejse krav om tillæg d. 1. oktober 2016

Af: René Johansen, sektorformand for pædagogisk sektor

Pr. 1. april 2016 er der trådt en ny arbejdstidsaftale i kraft på døgnområdet i kommunerne. I samme forbindelse er der aftalt en løngaranti, for de omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter mv. der er omfattet af de nye regler.

Løngarantien går ud på, at der for et identisk vagtmønster før og efter den 1. april 2016 ikke må være løngab, der overstiger kr. 50,- om måneden.

Har du et systematisk løngab som følge af de nye regler, skal du have et lokalt aftalt tillæg, til udligning. Det er din lokale FOA afdeling, der skal forhandle tillæggets størrelse. Men det er dig selv, der skal gøre opmærksom på det, hvis du mener at være omfattet af et løngab som beskrevet. Du skal kontakte FOA Frederikshavn straks, da vores frist for at rejse en løntabs sag og anmode om en lokal forhandling er 1. oktober 2016.

Ansatte i regionerne er ikke berørt af ændringerne.

Kontakt

FOA Frederikshavn kan kontaktes på telefon 46971170 eller mail frederikshavn@foa.dk