Info til ledige

Den 1. juli træder der en ny lov i kraft, der får betydning for ledige medlemmer af en a-kasse. Her kan du læse, hvad det betyder for dig, hvis du til den tid stadig er ledig. Du er velkommen til at kontakte a-kassen, hvis du vil vide mere

1. Ny digital joblog på www.foa.dk/A-kasse
Du skal til at bruge et nyt redskab til at registrere din jobsøgning. Det hedder joblog, og du finder det fra 1. juli på vores hjemmeside.
I jobloggen skal du registrere forskellige informationer om de job, du har søgt, og de aktiviteter, du deltager i som led i din jobsøgning.
Du skal også gemme (uploade) dine jobansøgninger i jobloggen.
Vi vil vise dig, hvordan du bruger jobloggen, og har du problemer med jobloggen, kan du altid kontakte os.
A-kassen og jobcentret kan se din joblog. Det er derfor vigtigt, at du mindst én gang hver uge registrerer din jobsøgning i jobloggen. Så kan vi se, at du er til rådighed for arbejdsmarkedet.

2. ”Plan for jobsøgning” bliver til ”Krav til jobsøgning” i ”Min plan”
Hidtil har du i ”Plan for jobsøgning” kunnet se de aftaler, du har lavet med os om hvilke job, du skal søge, og hvor og hvordan du skal søge dem.
Fra 1. juli vil vi hjælpe dig med at overføre aftalerne fra ”Plan for jobsøgning” til ”Krav om jobsøgning”, der vil være en del af den nye digitale ”Min plan”.
”Min plan” bliver den nye røde tråd i din jobsøgning. Det er her, du sammen med os og jobcentret skal beskrive de initiativer, der skal til for, at du kommer i arbejde.

3. Fællessamtaler med jobcenter og a-kasse
I de første 6 måneder, du er ledig, skal du til jobsamtale i jobcentret hver måned og til rådighedssamtale hos os i a-kassen hver tredje måned.
Når du har været ledig i 5-6 måneder, kan a-kassen deltage i jobsamtalen i jobcentret, så vi sammen kan snakke om, hvordan du kommer i job.
Efter 16 måneders ledighed får du igen tilbuddet om at tage os med til jobsamtalen i jobcentret.
Du bestemmer selv, om du vil have a-kassen med til fællessamtalerne. Men vi anbefaler, at du tager os med, så vi kan støtte dig i at få den rigtige indsats i jobcentret.

4. Kontaktforløbet i a-kassen efter 6 måneders ledighed
Når du har været ledig i 6 måneder, skal du ikke til flere lovpligtige samtaler i a-kassen. Men du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vores hjælp.
Vi er også ved at planlægge nogle frivillige tilbud, hvor du kan få hjælp til jobsøgning, kompetenceafklaring, uddannelsesmuligheder og til at tackle din situation som ledig.
Hvis vi kan se på din joblog, at du ikke har opfyldt dine ”Krav til jobsøgning”, vil vi indkalde dig til en rådighedssamtale for at sikre os, at du stadig er til rådighed for arbejdsmarkedet.