Ny frist: Frit-valg for pædagogmedhjælpere

Årets overenskomstforhandling bød på ny frit-valgs-ordning for pædagogmedhjælpere. Vær opmærksom på, at valget snart skal træffes, men kommunerne er endnu ikke klar!

Med virkning fra 1. april 2016 er der for kommunalt ansatte pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter aftalt en forhøjelse af pensionsbidraget i henhold til overenskomst 61.01. Forhøjelsen er på 0,41 %, hvilket betyder en stigning af pensionsprocenten fra 12,94 % til 13,35 %.

Frit valgs ordning!

Med virkning fra 1. april 2016 kan ansatte med en samlet pensionsindbetaling på 13,35 % vælge, at den del af pensionsbidraget, som overstiger 12,94 % (de nye 0,41%), i stedet for indbetaling til pensionsordningen udbetales som et kontant beløb. 

Ansatte, som efterfølgende opnår ret til pension, omfattes samtidig hermed af fritvalgsordningen. Timelønnede er ikke omfattet af muligheden for at kunne vælge mellem pension og løn.

Hvornår skal valget foretages
Allerede ansatte skal giver besked senest 1. oktober 2015 (OBS: Fristen er udskudt til 31/12-2015, se længere nede på siden) om valg mellem pension og løn. Foretages intet aktivt tilvalg, ydes kontant udbetaling.

Nyansatte giver skriftlig besked om valg ved ansættelsen.

Hvis en ansat på et senere tidspunkt ønsker at ændre sit valg, kan den ansatte på eget initiativ meddele ansættelsesmyndigheden dette skriftligt. Ændringen kan gennemføres pr. 1. januar, og meddelelse herom skal gives senest den 1. oktober året før. Dét betyder altså, at man reelt kun har mulighed for at foretage et omvalg én gang om året, og senest 1. oktober, hvis valget skal være gældende fra førstkommende 1. januar.

VIGTIGT:

FOA og KL er fortsat i gang med redigering af overenskomsten, og overenskomsten er endnu ikke underskrevet. Derfor er parterne enige om, at fristen for at foretage et valg, er udskudt. Den nye frist er fastsat til den 31/12-2015. Det anbefales at du skriftligt giver din arbejdsgiver besked om valget.  

Så snart pædagogisk sektor i FOA Frederikshavn ved yderligere, udsendes der en nyhed her på hjemmesiden, ligesom alle medlemmer med et mobilnummer kontaktes via SMS.

Hvordan udbetales pengene?
Ved kontant udbetaling, betales beløbet månedsvis bagud, og der gælder følgende:
1. Der ydes ikke særlig feriegodtgørelse af dette beløb.
2. Beløbet er i aktuelt niveau og er ikke pensionsgivende
3. Beløbet indgår ikke ved beregning af overarbejds- og merarbejdsbetaling.
Teksten på lønsedlen vil være: "Fritvalgstillæg"

Senest redigeret den 14.10.2015 af René Johansen