Podcast-serien: Vejen til dit nye job

I denne serie giver vi dig gode råd og håndgribelige guides til at få et nyt job, hvis du er blevet opsagt eller går ledig.

Om podcast-serien

I serien kan du fx få tips til at skrive en ansøgning eller gå til jobsamtale – og en to do-liste for de ting, som skal gøres for ikke at gå glip af nogen af dine dagpenge. Mød også nogle af FOAs A-kasses medlemmer, som netop har været opsagt eller har gået ledige. Vært for serien er Simon Brix, der er journalist og podcastproducent.

Sådan lytter du til en podcast

 

 


Prolog: Vejen til dit nye job

I podcastserien Vejen til dit nye job giver vi dig, der er medlem af FOAs A-kasse, gode råd og håndgribelige guides til at få et nyt job, hvis du er blevet opsagt eller går ledig. Få fx tips til at skrive en ansøgning eller gå til jobsamtale – og en to do-liste for de ting, som skal gøres for ikke at gå glip af nogen af dine dagpenge. Mød også nogle af FOAs A-kasses medlemmer, som netop har været opsagt eller har gået ledige. Du finder alle episoder af denne podcast nedenfor, men kan også finde dem i din favorit podcast app – søg blot efter Vejen til dit nye job.

Vært 

Simon Brix, journalist og podcastproducent

 


Episode: Hvis du bliver opsagt

Denne episode af Vejen til dit nye job handler om opsigelsesperioden. 

Hvad er det for en situation, man befinder sig i som opsagt, og hvilke muligheder står man med – ikke mindst med hjælp fra a-kassen.

Du får også tips til at skrive en jobansøgning. Du kan læse mere her: 

Sådan skriver du en god ansøgning

Medvirkende 
Tine Boje Troy, vejleder i FOAs A-kasse i Sydsjælland 

Vært 

Simon Brix, journalist og podcastproducent

 

 


Episode: Den gode samtale

I denne episode af Vejen til dit nye job klæder vi dig på til den gode jobsamtale. For den er vigtig. Men hvordan forbereder man sig? Og hvordan præsenterer man sig selv bedst til selve samtalen, og er det okay at ringe og følge op bagefter?

Medvirkende 
Pernille Hansen, fuldmægtig i FOAs A-kasses lokalenhed Lillebælt

Vært 
Simon Brix, journalist og podcastproducent

 

 


Episode: Imellem to jobs - hva' nu?

I denne episode af Vejen til dit nye job giver vi dig en to do-liste for, hvad du skal huske at gøre, hvis du skulle blive ledig. 
Desuden fortæller vi dig, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver syg eller vil holde ferie, mens du er ledig.

I episoden omtales Min Post, der er FOAs digitale postkasse og FOA JobMatch, der hjælper FOA-medlemmer og arbejdsgivere med at finde hinanden. Du kan læs mere her:

Min post

FOA JobMatch

Medvirkende 
Pia Hansen, leder af FOAs A-kasse i Valby

Vært 
Simon Brix, journalist og podcastproducent

  


Episode: Mød sosuhjælper Lise Lotte - som deler ud af sin erfaring med at gå til jobsamtale

I denne episode af FOAs A-kasses podcast Vejen til dit nye job kan du møde social- og sundhedshjælper Lise Lotte Rode, som har haft både gode og mindre gode oplevelser til sine jobsamtaler.
Hun deler ud af sin erfaring og minder om, at en jobsamtale ikke kun er til, for at arbejdsgiver kan se dig an – det handler i mindst lige så stor grad om, at du kan se arbejdsgiver, arbejdsforhold og arbejdskultur an.

Medvirkende 

Lise Lotte Rode

Vært 
Simon Brix, journalist og podcastproducent

  


Episode: Mød sosuhjælper Dorte - som blev fyret under sygdom og hurtigt kom ovenpå igen

I denne episode af FOAs A-kasses podcast Vejen til dit nye job kan du møde social- og sundhedshjælper Dorte Madsen, som kom i job igen relativt kort tid efter en hård periode, hvor hun blev fyret, mens hun var sygemeldt med stress.
Hør Dortes historie. Hvordan påvirkede det hende at blive opsagt, og hvordan håndterede hun det? Og hvordan kom hun ovenpå igen og fandt et nyt job?

Medvirkende 

Dorte Madsen

Vært 
Simon Brix, journalist og podcastproducent