Niels Åge Skovbo
Gennem flere år havde nattevagt Ingrid Løkken fået for lidt i løn. Det opdagede FOA Viborg, da de tjekkede hendes lønaftale.
Foto: Niels Åge Skovbo

Fik for lidt: Løntjek gav Ingrid 70.000

Et løntjek gav nattevagt Ingrid Løkken 70.000 i efterbetaling.

Efter et telefonopkald og ventetid på et par uger, stod Ingrid Løkken med 70.000 kroner ekstra på lommen. Dem modtog hun, fordi hun i mange år har fået for lidt i løn.

Ingrid Løkken er social- og sundhedshjælper og har arbejdet som nattevagt i 11 år. Alligevel lå hun på grundløn 18 og var kun rykket ét trin op for fire års erfaring.

Det undrede formand for social- og sundhedssektoren i FOA Viborg Hanne Kjeldsen, der havde Ingrid Løkkens lønaftale til gennemtjek, fordi kommunen manglede en underskrift.

”Løntrin 18 for en på 60 år lød mærkeligt, og det viste sig, at hun skulle være steget til løntrin 26 i 2012. Hun fik en efterbetaling på 7 trin for de sidste to år, og det blev til 70.000 kroner før skat,” siger Hanne Kjeldsen til Fagbladet FOA.

Nem proces
For Ingrid Løkken var det en stor glæde at få udbetalt pengene, og hun er taknemlig for den måde, Hanne Kjeldsen har håndteret sagen på.

”Det hele gik meget nemt. Hanne ringede og spurgte mig, om hun måtte tjekke lønsedlerne og to uger efter, havde jeg fået pengene udbetalt,” siger Ingrid Løkken.

Hanne Kjeldsen understreger, at det ikke altid går så hurtigt, men i denne sag havde kommunen selv dokumentationen på Ingrid Løkken, og derfor kunne de hurtigt se, at de havde begået en fejl.

En halv million ved løntjek
Hanne Kjeldsen har efterhånden tjekket lønsedlerne for mange medlemmer, og i september 2013 besluttede hun sig for at føre statistik.

”Siden september 2013 har FOA Viborgs medlemmer fået omkring en halv million kroner efter løntjek. Eksempelvis har to personer fået 65.000 kroner for manglende funktionstillæg,” siger hun.

Hanne Kjeldsen er ikke i tvivl om, at der går flere rundt, som skal have penge tilbage. Hun opfordrer til, at medlemmerne går til deres tillidsrepræsentant og får tjekket lønsedlerne. Hvis noget ser mistænksomt ud, så er næste skridt at gå til sin FOA-afdeling.

Brug for et løntjek: Se hvordan du gør her