Konflikt mod DK-Pleje fra 1. september

FOA har varslet konflikt mod plejefirmaet DK-Pleje fra 1. september 2016.

Konflikten indebærer, at ingen medlemmer af FOA kan arbejde eller søge arbejde i firmaet, der ikke vil tegne overenskomst, men underbetaler sine ansatte groft, både når det gælder løn, tillæg og pension.

Der er også varslet såkaldt sympatikonflikt mod DK-pleje. FOA har varslet sympatikonflikt mod de organiserede vikarfirmaer, der kan tænkes at levere vikarer til DK-pleje, hvis og når firmaet ikke selv kan udføre sine opgaver for kommunerne. Disse firmaer har ikke love til at stille med vikarer til DK-Pleje.

Endelig har HK, 3F og Dansk Metal også varslet sympati-konflikt. Det betyder, at ingen medlemmer her kan arbejde for DK-Pleje – heller ikke indirekte. Hvis DK-Pleje eksempelvis vil have sine biler repareret på et værksted, så kan ingen medlemmer af Dansk Metal stå for reparationen.

DK-pleje har drevet plejevirksomhed i seks kommuner i hovedstadsområde de sidste år. Tre kommuner er blevet så trætte af firmaet, at de er sagt op. Det drejer sig om Høje-Taastrup, Brøndby og Lyngby Taarbæk kommuner. Senest har Lyngby Taarbæk kommune smidt DK-Pleje på porten fra den 31.8, fordi de snød med kommunens krav om at stille med uddannet arbejdskraft. DK-Pleje arbejder stadig i Herlev, Gladsaxe og Gentofte kommune. Alle tre kommuner har stillet krav til DK-Pleje om at bringen orden i forholdene.

Konflikten følger alle gældende regler på arbejdsmarkedet.