Billede af Dennis Kristensen
"Regeringen giver køb på velfærden for at få råd til sine skattelettelser," siger Dennis Kristensen, FOA.

Dennis: ”Regeringen giver dobbeltsmæk til lavtlønnede”

Regeringens 2025-plan er en lussing til den næste generation. Færre offentligt ansatte skal passe 20 procent flere småbørn og 38 procent flere ældre.

Regeringen planlægger en lussing til lavtlønnede og til den næste generation. Det siger FOAs forbundsformand Dennis Kristensen i en kommentar til regeringens økonomiske planer frem mod år 2025.

Den kommende generation skal tage sig af et stigende antal ældre, børn og syge – uden at antallet af offentligt ansatte må vokse. Det vil få store konsekvenser for velfærden, mener Dennis Kristensen:

”Statsministeren gør et stort nummer ud af, at vi skal give et rigere samfund videre til næste generation. Men med 2025-planen siger han i virkeligheden, at vi skal være den første generation i 200 år, der giver en ringere velfærd videre til vores børn.”

Aflyst: 18.000 fuldtidsansatte

Ifølge Danmarks Statistik er der 20 procent flere 0-4 årige børn i 2025 og 38 procent flere ældre over 80 år.

I april lagde regeringen faktisk op til en stigning i den offentlige beskæftigelse på knap 18.000 fuldtidsbeskæftigede frem mod 2025.

Men regeringen sløjfer nu den stigning og vil køre med lidt færre offentligt ansatte frem mod 2025.

”Dobbeltsmæk”

Forbundsformanden påpeger, at det nuværende niveau af offentligt ansatte skal ses i forhold til, at der er nedlagt op mod 35.000 stillinger siden den økonomiske krise meldte sig på banen i 2009.

Og når omtrent samme antal hænder skal tage sig af et stigende antal børn, unge og ældre, vil man ikke kunne opretholde det nuværende serviceniveau, siger Dennis Kristensen:

”Regeringen giver køb på velfærden for at få råd til sine skattelettelser. Det er et dobbeltsmæk til de mennesker, der ikke tjener de fede lønninger, som bliver nedslidte og har mest brug for velfærdsstaten. De får en svagere offentlig sektor og kommer ikke med i de riges skattefest.”