Stabler af en- og tokroner

Foto: Colourbox

FOA: Brug pengene på velfærd

Er det rimeligt, at en direktør med gennemsnitsløn skal have en topskattelettelse på 65.000 om året, når kommunerne samtidig sparer drastisk på velfærdsydelserne?

Sådan spørger FOA i et debatindlæg i Jyllands-Posten i anledning af, at regeringen snart spiller ud med sin stort anlagte 2025-plan, hvor diskussionen om topskattelettelser venter at blive et afgørende tema.

”Jeg synes egentlig, at svaret burde være relativt enkelt. Lav en 2025-plan, der starter med at afsætte de nødvendige ressourcer til en ordentlig og tryg velfærd i de kommende år. Invitér dernæst kommunerne, borgerne og de offentligt ansatte til at samarbejde om at få så meget og så god velfærd som muligt for pengene. Så vil 2025-planen sikre en tryg velfærd med effektiv udnyttelse af skattekronerne;” skriver Dennis Kristensen

FOA mener, der er råd til at satse på velfærden. Men det forudsætter, at det økonomiske råderum ikke ødsles væk til for eksempel topskattelettelser over de næste år.

”Jeg tror, at mange danskere vil være enige med mig i, at vi først skal sikre den fælles velfærd. Vi vil først og fremmest have tryghed for, at man som ældre kan være sikker på en værdig pleje og omsorg. Vi vil være sikre på, at der er den bedst mulige hjælp, hvis vi bliver syge. Og vi ønsker, at vores børn og børnebørn kan trives, udvikle sig i børnehaven eller dagplejen og lære en masse i skolen. Det skal der være råd til et rigt samfund som det danske,” skriver Dennis Kristensen.