Kvindernes Kampdag 2012
FOA-aktivister overrækker "abe" til afdelingschef i KL Lene Møller.
Foto: Mikkel Østergaard

Ligeløn: Nu har KL aben

De fleste kender Pippi Langstrømpes abe Hr. Nilsson. Den skal fremover bo hos KL i København, mener 8. marts-aktivister fra FOA.

Vi har stadig ikke ligeløn i Danmark. Og det bør ikke være lønmodtagerne, men arbejdsgiverne, der fremover har aben, mener FOA.

Det var baggrunden for, at 8. marts demonstrationen fra FOA endte hos KL i København. Og aktivister, der var klædt ud som Pippi Langstrømpe, forærede straks aben ”Hr. Nilsson”  til KLs afdelingschef Lene Møller. Det bør fremover være KLs ansvar at gøre noget ved uligelønnen, var budskabet. Nu har KL aben.

Kvinders løn halter bagefter
Ved arrangementet slog FOAs forbundssekretær Nanna Højlund et slag for ligelønnen. Kvinder i Danmark tjener stadig cirka 18 procent mindre end mændene, viser den seneste opgørelse fra EU.

”Pippi Langstrømpe er et godt symbol på kampen for ligeløn. Hun finder sig ikke i hvad som helst, og hun tør godt stille de frække spørgsmål. Og så er hun en stærk kvinde,” sagde Nanna Højlund

8. marts-arrangementet fortsatte i FOAs forbundshus, hvor der blev budt på suppe og ligelønsdebat mellem ligestillingsordførerne Rasmus Horn Langhoff (S) og Stine Brix (Enh).