Fradrag for au pair afskaffes

Regeringen vil fjerne skattefradrag for at have ansat au-pair.

Det skal være slut med at kunne trække lønnen til au pair fra i skat, som det er muligt med den nuværende såkaldte boligjob-ordning.

Det lover skatteminister Thor Möger Pedersen, der inden jul vil fremsætte lovforslag med ændringer af den nuværende ordning. En af ændringerne er at fjerne muligheden for at trække udgiften til au pair fra.

”Der ingen grund til, at man får fradrag for at have en au pair ansat. Det har vist heller aldrig været meningen, og derfor vil regeringen nu ændre reglerne, så udgifter til en au pair ikke længere kan trækkes fra,” siger Thor Möger Pedersen til foa.dk.

Løkke: Ikke meningen

Boligjob-ordningen trådte i kraft 1. juni i år og betyder, at man kan få skattefradrag for lønudgifter til for eksempel boligforbedringer, rengøring og andre serviceydelser, hvis arbejdet udføres af professionelle.

Læs også: Au pair-film punkterer myte

Da det kort før Folketingsvalget kom det frem, at ordningen også betyder, at man kan trække udgifter til au pair fra, bedyrede daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen, at det ikke havde været meningen og lovede at ændre ordningen. Men så kom valget imellem.