Ingen trivsel på børne- og ungeområdet uden ressourcer

FOA Nordsjælland er gået sammen med Gribskov lærerkreds og BUPL Nordsjælland om at gøre politikerne i Gribskov Kommune opmærksom på at nedskæringer på børne- og ungeområdet ikke er en god idé. Politikerne i kommunen drøfter i disse dage budgettet for 2017-2020 og vi ønsker os en langsigtet politik for området, som styrker den faglige indsats og giver mulighed for at udvikle området indenfor den politisk besluttede ramme.


Politikerne i Gribskov Kommune skal i den kommende tid drøfte budgettet for 2017-2020. Børne- og ungeområdet er igen i spil ift. både effektiviseringer og besparelser. Hos Gribskov lærerkreds, BUPL Nordsjælland og FOA Nordsjælland er det vores klare holdning, at yderligere besparelser på dette velfærdsområde vil ramme kerneopgaverne. Der opnås ingen effektiviseringer ved at skære i fx det pædagogiske personale i skolerne, alene med den begrundelse at effekten af deres tilstedeværelse ikke er umiddelbart målbar. Hvis Gribskov Kommune ønsker at børn, unge og medarbejdere i skoler og dagtilbud skal trives er det afgørende, at der ikke skæres yderligere i antallet af medarbejdere. Der skal derimod skabes nogle rammer, hvor medarbejderne får mulighed for at understøtte det enkelte barn eller den unges fulde potentiale. Det pædagogiske personale og lærerne er med andre ord en garant, for de effekter som kommunen ønsker at opnå.
Gribskov Kommune ønsker en effektorienteret ledelse og faglighed for alle medarbejdere i Center for børn og unge (CBU). Det daglige arbejde med børn og unge i dagtilbud, skoler og FO’er skal have en effekt på dem, der benytter tilbuddene. Der skal testes, observeres, måles og indsamles fagligt relevant data. Vi hilser tanken om udvikling velkommen. Men hvis Gribskov Kommunes vision skal blive til virkelighed, skal der være kvalificerede og kompetente medarbejdere til at løfte opgaven der, hvor børnene og de unge er. Børn- og unge har brug for stabile læringsmiljøer, der tager udgangspunkt i et sammenhængende børne- og ungeliv fra 0-18 år. Børne- og ungeområdet har brug for, at der træffes en langsigtet politik for området, som styrker den faglige indsats på området og giver mulighed for at udvikle området indenfor den politisk besluttede ramme.